Strauss-Kahn frikjent for hallik-tiltale

Dominique Strauss-Kahns politiske karriere er definitivt over, selv om han trolig blir frifunnet for tiltalen om grov hallikvirksomhet i dag. (Foto: Reuters / NTB scanpix)
Dominique Strauss-Kahns politiske karriere er definitivt over, selv om han trolig blir frifunnet for tiltalen om grov hallikvirksomhet i dag. (Foto: Reuters / NTB scanpix)

Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn ble som ventet frikjent for grov hallikvirksomhet, men den politiske karrieren hans er uansett over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv aktor i den såkalte Carlton-saken erkjente til slutt at bevisene mot Strauss-Kahn ikke holdt og avrundet rettssaken med å be om frifinnelse for den sexglade 66-åringen.

Fredag ble den 147 sider lange dommen lest opp, og den konkluderte som ventet med frifinnelse.

Gruppesex

Strauss-Kahn var tiltalt for grov hallikvirksomhet i forbindelse med ville sexfester med prostituerte på Hotel Carlton i Lille.

Under rettssaken innrømmet han å ha en forkjærlighet for gruppesex og for å ha deltatt på sexfestene, men han hevdet at han ikke visste at kvinnene var prostituerte.

Sammen med ham i tiltaleboksen sto en fargerik forsamling av 13 andre menn, blant dem bordelleieren Dominique Alderweireld, bedre kjent som halliken Dodo.

Dodo innrømmet i retten å ha skaffet til veie de prostituerte kvinnene, men retten fant det ikke bevist at festdeltakerne var kjent med at de var prostituerte eller at de betalte for dem. Samtlige ble derfor frifunnet, også Dodo.

Stuepike

Strauss-Kahns drøm om å bli fransk president ble knust alt 2011, da en stuepike på et hotell i New York anklaget den tidligere franske finansministeren og daværende IMF-sjefen for overgrep. Han ble frikjent for seksuelle overgrep, men inngikk forlik med kvinnen da hun gikk til sivilt søksmål.

Rettssaken i Lille fratok ham trolig siste rest av håp om en videre politisk karriere, etter at flere av de prostituerte kvinnene gjennom sine advokater fortalte hvordan han hadde vært svært hardhendt i sin omgang med dem.

Hardhendt

– Jeg har nok en seksualitet som, sammenlignet med de fleste menn, er mer hardhendt. Kvinner har rett til ikke å like det, uansett om de er prostituerte eller ikke, sa den tidligere IMF-sjefen.

To av de prostituerte kvinnene som deltok under det som er beskrevet som de ville og champagnesprudlende sexfestene der Strauss-Kahn var til stede, gikk opprinnelig til sivilt søksmål mot ham.

Etter at aktor medga at bevismaterialet ikke holdt, og la ned påstand om frifinnelse, trakk de imidlertid sine søksmål.

Personvernpolicy