Strauss-Kahn venter på frifinnelsen

Dominique Strauss-Kahns politiske karriere er definitivt over, selv om han trolig blir frifunnet for tiltalen om grov hallikvirksomhet i dag. Foto: Reuters / NTB scanpix.
Dominique Strauss-Kahns politiske karriere er definitivt over, selv om han trolig blir frifunnet for tiltalen om grov hallikvirksomhet i dag. Foto: Reuters / NTB scanpix.

Halliktiltalte Dominique Strauss-Kahn får sin dom i dag, men det er ventet at den tidligere IMF-sjefen blir frifunnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om Dominique Strauss-Kahn
• Født 25. april 1949 i Neuilly-sur-Seine.

• Tidligere handelsminister og finansminister i Frankrike. Arkitekten bak politikken som gjenreiste fransk økonomi på slutten av 1990-tallet.
• Måtte forlate regjeringen i 1999 etter korrupsjonsanklager. Frifunnet i retten.
• Sjef for Det internasjonale pengefondet IMF fra 2007 til 2011.
• Pågrepet i New York i mai 2011 og siktet for seksuelle overgrep mot en hotellansatt. Saken ble henlagt, men kvinnen gikk til søksmål. Partene inngikk forlik i desember 2012.
• Anmeldt av en fransk journalist for et voldtektsforsøk i 2003, men saken ble henlagt som foreldet.
• Tiltalt for medvirkning til hallikvirksomhet i Frankrike.

Selv aktor i saken erkjente til slutt at bevisene mot Strauss-Kahn ikke holdt og avrundet rettssaken i den franske byen Lille i februar med å be om frifinnelse for den sexglade 66-åringen.

Strauss-Kahn, som også har vært fransk finansminister, er tiltalt for grov hallikvirksomhet som del av et større prostitusjonsnettverk i hjemlandet.

Les også: Aktor ber om frikjennelse for Strauss-Kahn

Gruppesex

I tiltaleboksen sammen med ham står også en fargerik forsamling av 13 andre menn, blant dem en høytstående politimann og bordelleieren Dominique Alderweireld, bedre kjent som «Halliken Dodo», som innrømmet å ha skaffet til veie prostituerte kvinner for den fallerte IMF-sjefen.

Under rettssaken innrømmet Strauss-Kahn å ha en forkjærlighet for gruppesex og for å ha deltatt på nettverkets sexfester, men han hevdet at han ikke visste at de sju kvinnene som deltok var prostituerte.

Les også: Strauss-Kahn: – Ikke mer enn fire sexfester i året

Stuepike

Strafferammen for tiltalen er på opp mot ti års fengsel, men den gråhårede økonomen nekter straffskyld.

Strauss-Kahn fikk knust drømmen om å bli fransk president da en stuepike anklaget ham for overgrep i New York i 2011. Han ble frikjent i retten for seksuelle overgrep, men inngikk forlik med kvinnen da hun gikk til sivilt søksmål.

Rettssaken i februar var definitivt den siste spikeren i hans politiske kiste, da flere av de prostituerte kvinnene gjennom sine advokater fortalte at Strauss-Kahn hadde vært svært hardhendt i sin omgang med dem.

Hardhendt

– Jeg har nok en seksualitet som, sammenlignet med de fleste menn, er mer hardhendt. Kvinner har rett til ikke å like det, uansett om de er prostituerte eller ikke, sa den tidligere IMF-sjefen.

To av de prostituerte kvinnene som deltok under det som er beskrevet som de ville og champagnesprudlende sexfestene der Strauss-Kahn var til stede, gikk opprinnelig til sivilt søksmål mot ham.

Etter at aktor medga at bevismaterialet ikke holdt, og la ned påstand om frifinnelse, trakk de imidlertid sine søksmål.

Personvernpolicy