SV stabilt lavt på ny partimåling

SVs partileder Audun Lysbakken har blitt vant med å se partiet havne under sperregrensen på meningsmålingene. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix.
SVs partileder Audun Lysbakken har blitt vant med å se partiet havne under sperregrensen på meningsmålingene. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix.

Sosialistisk Venstreparti befester plasseringen under sperregrensen i norsk politikk. Det viser et partibarometer som Respons har utført for Aftenposten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aftenpostens junimåling varierer lite fra forrige måling i mai. På spørsmål om hvem man ville ha stemt på dersom det var stortingsvalg i morgen, svarer 32,9 prosent at de velger seg Arbeiderpartiet. Det er en nedgang på 0,8 prosentpoeng fra maimålingen.

26,2 prosent gir sin støtte til Høyre, en nedgang på 2,1 prosentpoeng. Fremskrittspartiet får 11,8 prosent på målingen, opp 1,9 prosentpoeng fra mai.

Også for småpartiene er det små endringer. Kristelig Folkeparti får 5,8 prosent, opp 1,1 prosentpoeng. Venstre får 6 prosent, opp 0,8 prosentpoeng. Senterpartiet oppnår 7,6 prosent, noe som er en oppgang på 2,4 prosentpoeng. Miljøpartiet De Grønne får 3,8 prosent, uendret fra mai, mens Sosialistisk Venstreparti faller 1,3 prosentpoeng til 3 prosent – 1 prosentpoeng under sperregrensen. Rødt får 1,8 prosent, ned 0,5 prosentpoeng.

Deltakerne har også svart på hvilket parti de ville ha stemt på dersom det var kommunevalg i morgen. Her svarer 35,9 prosent Ap (-0,9 prosentpoeng fra kommunevalgresultatet i 2011), Høyre får 24,7 prosent (+0,5), Frp 12,9 (-0,4), KrF 5,3 (uendret), Venstre 5,3 (-0,3), Sp 5,7 (+0,5), SV 3,6 (-0,2), MDG 4,8 (+1,1), og Rødt 1,2 (-0,1).

Feilmarginen på målingen varierer mellom 2 og 3 prosentpoeng.

Personvernpolicy