Cervantes stedt til hvile etter 399 år

Representanter fra det spanske forsvaret var blant gjestene da den spanske forfatteren Miguel de Cervantes ble gravlagt på ny i Madrid, nær 400 år etter sin død. Et nytt gravmonument ble innviet. Foto: Andrea Comas (Reuters / NTB scanpix)
Representanter fra det spanske forsvaret var blant gjestene da den spanske forfatteren Miguel de Cervantes ble gravlagt på ny i Madrid, nær 400 år etter sin død. Et nytt gravmonument ble innviet. Foto: Andrea Comas (Reuters / NTB scanpix)

Levningene etter den spanske forfatteren Miguel de Cervantes, som blant annet skrev «Don Quijote», ble torsdag gravlagt igjen i Madrid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forfatteren døde i 1616, og ble først gravlagt i en kirke i bydelen Las Letras i Madrid. Da kirken senere ble bygget om, ble levningene hans fraktet til en annen bygning.

En gruppe spanske arkeologer slo tidligere i år fast at de hadde funnet levningene etter forfatteren. Torsdag ble de gravlagt på nytt i nærheten av det opprinnelige gravstedet. Madrid-ordførere Ana Botella deltok i seremonien, og la ned en laurbærkrans ved det nye gravmonumentet.

Det spanske forsvaret deltok også i seremonien, siden Cervantes også hadde vært soldat, skriver The Guardian.

Personvernpolicy