Tybring-Gjedde råder Frp til å gå ut av regjeringen

ChristianTybring-Gjedde mener Frp bør gå ut av regjering som følge av avtalen om å ta imot flere flyktninger fra Syria. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
ChristianTybring-Gjedde mener Frp bør gå ut av regjering som følge av avtalen om å ta imot flere flyktninger fra Syria. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Frps stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde mener partiet bør gå ut av regjering som følge av avtalen om å ta imot flere flyktninger fra Syria.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er mitt råd, sa Tybring-Gjedde før han gikk inn på det ekstraordinære gruppemøtet i partilokalene i Tostrupgården ved Stortinget klokken 15. På møtet skal Frps statsråder og stortingsrepresentanter diskutere avtalen som er inngått på Stortinget om flyktninger fra Syria.

Siv Jensen toner det ned

Frp motsetter seg kraftig å hente flere kvoteflyktninger til Norge, men Frp-leder Siv Jensen tonet onsdag ned enhver antydning om en forestående regjeringskrise.

– Det er naturlig at stortingsgruppen til Fremskrittspartiet får mulighet til å drøfte avtalen i sin fulle bredde. Den kom i går på et tidspunkt da vi satt og diskuterte helt andre saker, sa Jensen på vei inn til gruppemøtet.

Bakgrunn: Frp holder ekstraordinært møte om Syria-avtalen

Justisminister Anders Anundsen og inkluderingsminister Solveig Horne får et særlig ansvar for å følge opp avtalen om å hente 8.000 kvoteflyktninger til Norge de neste tre årene.

– Nå må jeg forte meg inn på gruppemøtet, var det eneste Anders Anundsen ville si da han ankom Tostrupgården litt over 15.

Les også: Siv Jensen: Forstår ikke innholdet i avtalen

Hagen utelukker ikke Frp-exit

Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen sier han vil se det endelige Syria-forslaget før han tar stilling til om partiet burde gå ut av regjeringen eller ikke.

– Jeg vil gjerne se hvordan vedtaket blir, for det kommer veldig an på ordlyden og om det blir et parlamentarisk eller konstitusjonelt vedtak, sa Hagen til NTB foran det ekstraordinære gruppemøtet til Frp torsdag.

– Sannsynligvis blir det et parlamentarisk vedtak som er mye mindre forpliktende for regjeringen. Da kan man si at man dessverre ikke fant rom i budsjettene. Er det konstitusjonelt så er det noe annet, sier den tidligere Frp-lederen.

Han gjentok også kritikken mot Erna Solberg og Høyre.

– Jeg synes det er rystende uansvarlig at vår regjeringspartner Høyre svikter sitt regjeringsparti for å blidgjøre hovedmotstander Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet. Det er rystende opptreden fra et regjeringsparti overfor et annet, sa Hagen.

Bakgrunn: Hagen: – Ubegripelig av Høyre

Hagen om asylavtalen: - Rystende og uansvarlig

Personvernpolicy