Over 700 leter etter Lisa (17) i Sverige

Fire dager etter at Lisa Holm (17) forsvant, melder stadig flere frivillige seg for å lete etter henne. Letingen har ført til flere nye funn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg til politistyrker og politihelikoptre deltok over 700 frivillige gjennom organisasjonen Missing people i søket torsdag.

Flere av funnene de frivillige har gjort, omtales av politiet som interessante. En gjenstand som ble funnet torsdag, bekreftes å tilhøre Holm, ifølge Expressen. Den ble funnet på et annet sted enn de to områdene der det tidligere var gjort funn, ifølge TT.

– Jeg kan ikke si hva det var, men det er overlatt til politiet som sier det er av stor interesse, sier Missing people-leder Kenneth Söderlund til nyhetsbyrået.

– Kan være i live

17-åringen ble sist sett sent søndag kveld da hun skulle hjem fra jobben på en kafé på Kinnekulle utenfor Lidköping. Mopeden hennes er funnet med nøkkelen i tenningen.

– Vi har bare ett fokus, og det er å finne henne i live. Vi mener det fortsatt er fullt mulig, sier politiets innsatssjef Martin Fredman til Nya Lidköpings-Tidningen.

Torsdag utvidet politiet leteområdet til et område på rundt ti kilometer.

– Et eller annet sted på veien har denne personen gjort noe feil. Det er denne feilen vi leter etter, sier politiets pressetalsmann Christer Fuxborg.

Sveriges Radio melder at det onsdag kveld ble gjort nye funn ved en kirke i området. Torsdag skriver lokalavisen Skaraborgs Allehanda at politiet undersøker en kvittering fra en matbutikk i Skövde. Kvitteringen ble funnet på samme sted som 17-åringens hanske, og politiet har vært i kontakt med den aktuelle butikken.

Les også: Hundrevis leter etter for­svun­net 17-åring i Sverige

Ødelagt mobiltelefon

Politiets hovedteori er at jenta er utsatt for noe kriminelt. En tidligere straffedømt mann har vakt spesiell interesse blant etterforskerne, men det er uklart om han har noen tilknytning til Holms forsvinning.

Langs en grusvei noen kilometer fra kafeen har politiet funnet et mobildeksel og deler av en mobiltelefon som trolig tilhører Holm. I det samme området ble det onsdag kveld funnet flere personlige gjenstander som politiet tror tilhører jenta, blant annet en hanske og deler av ei klokkereim, ifølge Expressen.

Det er mange tomme sommerhus og andre bygninger i området, men politiet sliter med å få gått gjennom alle og oppfordrer derfor eierne til å sjekke hus og uthus i området.

Politiets hundepatruljer har finkjemmet grøfter og buskas. Dessuten har brannvesenet bistått politiet med å undersøke brønner.

– Hvert hus har en brønn. Også finnes det flere hundre forlatte tomter som også har gamle brønner, sier en beboer i området til Aftonbladet.

Sjekker mann

Politiets etterforskere ser nå nærmere på en tidligere straffedømt mann, skriver NLT.

– Vi sjekker mannens alibi. Vi har fått inn veldig mange tips om denne mannen, som har figurert veldig mye på internett, sier politileder Lars Johansson i Skövde-politiet.

Etterforskerne har også fått tips om en mystisk video som er publisert på YouTube under Lisa Holms navn i slutten av mai. Det korte klippet viser en slags digital klokke som teller ned fra ett minutt med en tikkende lyd i bakgrunnen.

Personvernpolicy