Gasslekkasje stanset – evakuering opphevet

De evakuerte kunne torsdag kveld flytte hjem igjen etter at et område ved ExxonMobils raffineri på Slagentangen i Tønsberg ble sperret på grunn av en gasslekkasje tidligere på dagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen personer ble skadd da det lekket ut gass i forbindelse med fylling av en tankbil. Fem boliger i nærheten ble evakuert, og det ble opprettet en sikkerhetssone på 500 meter rundt en tankstasjon på utsiden av gjerdet ved raffineriet, skriver Tønsbergs Blad.

Det tok rundt syv timer før situasjonen var helt avklart og Vestfold politidistrikt endelig kunne melde at sperringene var opphevet og tankbilen flyttet. Ifølge politiet var det ikke snakk om noen stor lekkasje.

Raffineriet på Slagentangen ble bygget i 1961 og omformer råolje, hovedsakelig fra Nordsjøen, til petroleumsprodukter for forbruker- og industriformål. ExxonMobils avdelinger for forsyning, transport og distribusjon holder til ved raffineriet.

Ifølge selskapet har raffineriet en prosesskapasitet på 6 millioner tonn råolje, og produksjonen av petroleumsprodukter tilsvarer mer enn halvparten av Norges samlede forbruk.

Politiet meldte om propanlekkasjen like før klokken 14.

Personvernpolicy