Oslo kan få muslimsk ordfører

Shoaib Sultan (til høyre) fotografert under debatten ytringsfriheten under angrep på Litteraturhuset i januar. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix.
Shoaib Sultan (til høyre) fotografert under debatten ytringsfriheten under angrep på Litteraturhuset i januar. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix.

Oslo kan få landets første muslimske ordfører hvis Miljøpartiet De Grønne (MDG) befester posisjonen på meningsmålingene i hovedstaden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MDGs ordførerkandidat i Oslo er Shoaib Sultan.

– Jeg er klar for oppgaven, sier Sultan til Klassekampen.

På en partimåling onsdag ble MDG rangert som hovedstadens tredje største parti bak Arbeiderpartiet og Høyre.

Oslo har byparlamentarisme, og det nest største partiet i et samarbeid kan kreve ordførerposten, mens det største partiet får byrådslederen. Uansett om MDG vil samarbeide med Ap eller Høyre, blir MDG dermed det nest største partiet i en slik allianse.

Sultan er født i Pakistan, oppvokst i Norge og arbeider i dag som rådgiver for Antirasistisk Senter. Han er oppgitt over at mediene forbinder ham med innvandring og islam.

– Som ordfører vil jeg være hele byens ordfører. Forskjellene bare øker, og alle de andre partiene har sveket de fattige. Det er derfor langt viktigere for meg å få satt fattigsaken på kartet igjen, sier Sultan.

Aps byrådslederkandidat Raymond Johansen har lenge fridd til MDG for å få til et maktskifte i Oslo, ifølge avisen. Sultan sier at han ikke vil svare på om han vil samarbeide med en Høyre-blokk eller Arbeiderparti-koalisjon som for eksempel består av Ap, SV og Rødt.

Personvernpolicy