Hundrevis leter etter forsvunnet 17-åring i Sverige

Politiet leter etter 17 år gamle Lisa Holm fra Skövde, som ble meldt savnet søndag 7. juni.
Foto: Politiet / Handout / NTB scanpix.
Politiet leter etter 17 år gamle Lisa Holm fra Skövde, som ble meldt savnet søndag 7. juni. Foto: Politiet / Handout / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et massivt søk fortsetter torsdag på fjerde dagen etter at Lisa Holm (17) forsvant på vei hjem fra jobb i Lidköping vest i Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet finner stadig flere spor i jakten på Lisa Holm (17), som forsvant i Lidköping vest i Sverige. Et massivt søk fortsetter på fjerde dagen.

– Vi har bare ett fokus, og det er å finne henne i live. Vi mener det fortsatt er fullt mulig, sier politiets innsatssjef Martin Freeman til Nya Lidköpings-Tidningen.

17-åringen ble sist sett sent søndag kveld da hun skulle hjem fra jobben på en kafé på Kinnekulle utenfor Lidköping. Mopeden hennes er funnet med nøkkelen i tenningen.

Torsdag utvidet politiet leteområdet, og flere hundre frivillige skal i løpet av dagen lete etter den forsvunne jenta i et område på rundt 10 kilometer.

– Et eller annet sted på veien har denne personen gjort noe feil. Det er denne feilen vi leter etter, sier politiets pressetalsmann Christer Fuxborg til Expressen.

Sveriges Radio melder at det onsdag kveld ble gjort nye funn ved en kirke i området. Torsdag skriver lokalavisa Skaraborgs Allehanda at politiet undersøker en kvittering fra en matbutikk i Skövde. Kvitteringen ble funnet på samme sted som 17-åringens hanske, og politiet har vært i kontakt med den aktuelle butikken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ødelagt mobiltelefon

Politiets hovedteori er at jenta er utsatt for noe kriminelt. En tidligere straffedømt mann har vakt spesiell interesse blant etterforskerne, men det er uklart om han har noen tilknytning til Holms forsvinning.

Onsdag ble det gjort flere nye funn i saken, blant annet takket være de mange hundre frivillige som deltok i søket i jordbruksområdet på sørvestsiden av Vänern i Västra Götaland.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Langs en grusvei noen kilometer fra kafeen har politiet funnet et mobildeksel og deler av en mobiltelefon som trolig tilhører Holm. I det samme området ble det onsdag kveld funnet flere personlige gjenstander som politiet tror tilhører jenta, blant annet en hanske og deler av ei klokkereim, ifølge Expressen.

Helikopter og hester

Over 900 frivillige lette etter Lisa Holm onsdag, opplyser organisasjonen Missing People til lokalavisa Nya Lidköpings-Tidningen (NLT). Også politi og hundepatruljer, helikopter og hester deltok i søket.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er mange tomme sommerhus og andre bygninger i området, men politiet sliter med å få gått gjennom alle og oppfordrer derfor eierne til å sjekke hus og uthus i området.

Politiets hundepatruljer har finkjemmet grøfter og buskas. Dessuten har brannvesenet bistått politiet med å undersøke brønner.

– Hvert hus har en brønn. Også finnes det flere hundre forlatte tomter som også har gamle brønner, sier en beboer i området til Aftonbladet.

Sjekker mann

Politiets etterforskere ser nå nærmere på en tidligere straffedømt mann, skriver NLT.

– Vi sjekker mannens alibi. Vi har fått inn veldig mange tips om denne mannen, som har figurert veldig mye på internett, sier politileder Lars Johansson i Skövde-politiet.

Etterforskerne har også fått tips om en mystisk video som er publisert på YouTube under Lisa Holms navn i slutten av mai. Det korte klippet viser en slags digital klokke som teller ned fra ett minutt med en tikkende lyd i bakgrunnen.