Löfven med kraftig naziangrep på Åkesson

Stefan Löfven gikk til frontalangrep på Jimmie Åkesson og Sverigedemokraterna.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under en partilederdebatt på Riksdagen i Sverige langet landets statsminister Stefan Löfven (Socialdemokraterna) ut mot historien til Sverigedemokraterna.

Det skjedde etter at Jimmie Åkesson hadde debattert innvandringspolitikk og industripolitikk, skriver Aftonbladet.

Da Löfven fikk ordet under debatten gikk han til angrep på Sverigedemokraterna og det han mener er partiets røtter til nazismen.

– Hakekors og heilende (nazihilsen). Det var gamle hardbarkede nazister ditt parti var mest kjent for før du gikk inn. Hva lokket deg til partiet?, spurte den svenske statsministeren.

Fullstendig blind

Åkesson svarte følgende til kritikken:

– Man merker at Stefan Löfven er ny i politikken. Vi har snakket om dette tidligere og lagt det bak oss. Kan ikke Löfven se hvordan partiet jeg gikk inn i har forandret seg må Löfven være fullstendig blind, sa han.

Til Aftonbladet sier Åkesson at han aldri har fornektet partiets historie.

– Men det gjør Löfven med hans parti. Socialdemokratarna er ansvarlige for tvangssterilisering og rasbiologisk forskning og alle mulig fryktelige ting. Men det er jeg som skal stå og bli beskyldt for ting jeg ikke har noe ansvar for, sier han.

– Viktig spørsmål

Statsminister Löfven mener uansett spørsmålet om hvorfor Åkesson meldte seg inn i Sverigedemokraterna, var viktig.

– Sverigedemokraterna var som de var og det jeg beskrev var hverdagskost. I det partiet velger Jimmie Åkesson å bli med i. Det går ikke an å si at det er som hvilket som helst parti, sier han.

Se hele debatten mellom Löfven og Åkesson øverst i videoen.

Personvernpolicy