Skei Grande er klar til å gå inn i regjering

Venstre-leder Trine Skei Grande sier hun er klar til å gå inn i regjering dersom Fremskrittspartiet trekker seg ut. Foto: NTB scanpix.
Venstre-leder Trine Skei Grande sier hun er klar til å gå inn i regjering dersom Fremskrittspartiet trekker seg ut. Foto: NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venstre-leder Trine Skei Grande sier hun er klar til å gå inn i regjering dersom Fremskrittspartiet trekker seg ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Forhandlingene om Syria-flyktningene:

* Et flertall av partiene på Stortinget vil at Norge skal ta imot 10.000 flere kvoteflyktninger fra Syria i år og neste år.

* Fremskrittspartiets landsmøte sa i mai klart nei til flere kvoteflyktninger.

* Høyre har sagt klart at 10.000 er for mange.

* Regjeringspartiene og opposisjonen har i vår hatt sju møter om saken

* Fredag 5. juni trakk Frp seg fra forhandlingene.

* De parlamentariske lederne til de øvrige sju partiene møter til nye forhandlingene onsdag.

* Kravet om at Norge bør ta imot 10.000 syriske flyktninger ble først formulert av landets åtte største humanitære organisasjoner i en felles kronikk i VG i mars.

* Landets kommuner har så langt svart at de kun vil klare å ta imot drøyt 3.100 ekstra flyktninger de to neste årene. 295 av i alt 428 kommuner hadde fram til fredag svart på regjeringens forespørsel.

* Frps nestleder Per Sandberg sa onsdag til NRK at det kan bli aktuelt å stille kabinettsspørsmål eller gå ut av regjering dersom partiet ikke kan godta et vedtak om Syria-flyktningene.

Hun seier til NRK at hun ønsker å gå inn i regjering med Høyre dersom det blir aktuelt.

Skei Grande kommer med uttalelsen etter at Fremskrittspartiet onsdag åpnet for å trekke seg ut av regjering dersom det blir flertall for et vedtak om å ta imot mange tusen flere flyktninger fra Syria.

Bakgrunn: Frem­skritts­par­tiet truer med å trekke seg fra regjering

SV trekker seg fra forhandlingene

SV trekker seg fra forhandlingene om Syria-flyktninger. Begrunnelsen er både antallet kvoteflyktninger og størrelsen på den humanitære bistanden partiene er i ferd med å bli enige om.

Samtlige partier utenom Frp møttes til et siste møte om Syria-flyktningene klokken 11 onsdag. Like etter møtestart ble det klart at SV trekker seg fra forhandlingene.

SV-leder Audun Lysbakken begrunner dette med at antallet det ligger an til at Norge skal ta imot i 2015 og 2016 er for lavt til at SV kan godta det. Dessuten er SV misfornøyd med størrelsen på den humanitære bistanden som er foreslått.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er flertall på Stortinget for å ta imot 10.000 kvoteflyktninger fra Syria de neste to årene, men regjeringspartiene har motsatt seg dette. I et forsøk på å få til et bredt politisk forlik har opposisjonspartiene derfor åpnet for å forhandle om så vel antallet flyktninger som tidsplanen for øvrig.

Lysbakken vil ikke si hvor langt unna 10.000 partiene ligger an til å enes om. Ifølge flere medier onsdag formiddag nærmer det seg en enighet om å ta imot 8.000 kvoteflyktninger over tre år.

Reaksjon: Valgforsker: – Ikke lett å bli klok på Sandberg