Ap faller mest på Oslo-måling

Ap-leder Jonas Gahr Støre. (Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix)
Ap-leder Jonas Gahr Støre. (Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix)

Arbeiderpartiet faller mest, ned 2,7 prosentpoeng til 36,7 prosent, på en Oslo-måling som Sentio har utført for Klassekampen. Fremskrittspartiet går mest fram.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frps framgang er på 2 prosentpoeng, noe som gir partiet en oppslutning på 6,7 prosent på juni-målingen. Miljøpartiet De Grønne går fram 1,4 prosentpoeng til 8,4 prosent.

Oppslutningen for de øvrige partiene har beveget seg lite siden forrige Oslo-måling Sentio utførte for Klassekampen i april. Høyre er nest størst i hovedstaden med en oppgang på 0,4 prosentpoeng til 30,3 prosent.

Venstre går tilbake 1,7 prosentpoeng til 5,6 prosent, og Kristelig Folkeparti går fram 0,1 prosentpoeng til 2,4 prosent. Sosialistisk Venstreparti går motsatt vei og faller 0,3 prosentpoeng til 5,4 prosent. Rødt er ned 1 prosentpoeng til 3,6 prosent. Senterpartiet får støtte fra 0,8 prosent av byens innbyggere, ned 0,1 prosentpoeng fra april-målingen.

Frp er det eneste partiet som på målingen har en endring ut over feilmarginen. Feilmarginen varierer mellom 0,7 og 3,7 prosent, og er størst for de største partiene.

Personvernpolicy