Bombetrussel mot Det hvite hus

En bombetrussel førte til at presserommet i Det hvite hus ble evakuert midt under en pressebrifing tirsdag. Men etter en snau halvtime fikk journalistene komme inn igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Presserommet var som vanlig fullt av journalister, fotografer og TV-kameraer da sikkerhetsvakter beordret alle sammen ut fra rommet. Alle pressefolkene ble tatt med til en annen bygning, mens de ansatte i Det hvite hus forsvant ut av presserommet og til sine kontorer.

Sikkerhetstjenesten ved Det hvite hus opplyser at årsaken til evakueringen var at et bombetrussel mot presserommet ble ringt inn til politiet.

Sikkerhetsvakter gjennomsøkte rommet uten å finne noe, og etter om lag 20 minutter fikk pressefolkene komme inn igjen og pressekonferansen kunne fortsette. Det var ikke president Barack Obama selv som holdt pressekonferanse, men en av hans talspersoner.

Presserommet er det stedet i Det hvite hus der presidenten eller hans medarbeidere stiller opp til pressekonferanser. Selve rommet ligger i en fløy som binder sammen hovedbygningen med den såkalte West Wing, der det ovale kontor ligger.

Personvernpolicy