21-åring dømt for trusler mot Petter Stordalen

En 21 år gammel mann fra Sandnes er i Jæren tingrett dømt til åtte måneders fengsel for blant annet å ha truet Petter Stordalen og hans familie. Her er han sammen med sin kone Gunhild Stordalen på EAT-konferansen i Stockholm. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
En 21 år gammel mann fra Sandnes er i Jæren tingrett dømt til åtte måneders fengsel for blant annet å ha truet Petter Stordalen og hans familie. Her er han sammen med sin kone Gunhild Stordalen på EAT-konferansen i Stockholm. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

En 21 år gammel mann fra Sandnes er i Jæren tingrett dømt til åtte måneders fengsel for blant annet å ha truet Petter Stordalen og hans familie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under rettssaken forklarte tiltalte at han var i dårlig humør den aktuelle dagen, og at han ønsket å ødelegge dagen også for næringslivstoppen, skriver Stavanger Aftenblad.

– Heldigvis får jeg sjeldent slike trusler. Dette er rett og slett en trist sak, men jeg har full tiltro til politiets og rettsvesenets evne til å håndtere slike saker, skriver Stordalen i en epost til avisen.

Det toppet seg for 21-åringen da han lille nyttårsaften i fjor fikk en tekstmelding fra en kamerat. I denne hevdet kameraten at Choice Hotels-sjefen ikke betalte skatt, til tross for at han har både god inntekt og stor formue.

Les også: Ringnes krever 1,6 milliarder av Stordalen

Han lette seg da frem til Stordalens epostadresse og avsluttet med å skrive at det var den eneste advarselen han ville få. «Og ikke tenk på å la være å betale skatten for i år. Jeg er svært komfortabel med å skade familie, barn og deg», skrev mannen.

I tillegg ble han dømt for legemsbeskadigelse og legemsfornærmelse på nyttårsaften mot en mann som ble påført dobbeltsidig kjevebrudd og ble sykmeldt i tre uker. Under hovedforhandlingen forklarte 21-åringen at han også denne dagen var i dårlig humør og hadde drukket mye alkohol.

Les også: Stordalen: – Jeg skal innrømme at det gjør litt vondt

Trusselen mot Stordalen mener retten alene bør straffes med 21 dagers fengsel. Når det andre forholdet legges til, dømmes han til åtte måneders fengsel.

Han må videre betale mannen han slo over 8.000 kroner i erstatning for økonomiske tap samt 50.000 kroner i oppreisning.

Personvernpolicy