Stavrum: – PST må stoppe umiddelbart

– PST må stoppe umiddelbart og forsikre oss på en troverdig måte at de ikke har og ikke kommer til å gjennomgå dette materialet. Dette er hendelser som minner om land vi overhodet ikke vil sammenligne oss med, sier Kjersti Løken Stavrum, generalsekretær i Norsk Presseforbund. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.
– PST må stoppe umiddelbart og forsikre oss på en troverdig måte at de ikke har og ikke kommer til å gjennomgå dette materialet. Dette er hendelser som minner om land vi overhodet ikke vil sammenligne oss med, sier Kjersti Løken Stavrum, generalsekretær i Norsk Presseforbund. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.

PST har tråkket over en grense ved å konfiskere filer fra filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsens dokumentar, mener generalsekretær Kjersti Løken Stavrum i Norsk Presseforbund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet må umiddelbart gi slipp på filene, sier Stavrum til Dagbladet.

– PST må stoppe umiddelbart og forsikre oss på en troverdig måte at de ikke har og ikke kommer til å gjennomgå dette materialet. Dette er hendelser som minner om land vi overhodet ikke vil sammenligne oss med, sier hun.

Les også: – PST-aksjon hos filmskaper kobles til pågrepet 18-åring

Filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen har siden januar i fjor jobbet med en dokumentarfilm om Ubaydullah Hussain. Filmen var nær ferdigstillelse.

– Dette er sjokkerende i ordets rette forstand, og det har en enormt skadelig signaleffekt som sier at man ikke lenger kan fortelle noe i fortrolighet til mediene i Norge. Dette er prinsipielt viktig og sprer fare rundt kildevernet og pressefriheten, sier Stavrum.

Personvernpolicy