Forlik i barnevernssak i Sandefjord

Sandefjord kommune utbetaler 5,5 millioner kroner til fem søsken som har stevnet kommunen for omsorgssvikt. Tirsdag ble det kjent at partene har inngått forlik.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forliket innebærer blant annet at Sandefjord kommune beklager at barna har blitt utsatt for belastninger samt at kommunen betaler 5,5 millioner kroner til de fem søsknene, skriver kommunen i en pressemelding.

I utgangspunktet krevde de fem barna totalt 25 millioner kroner i erstatning. Rettssaken startet 1. juni.

– Summen vi nå får er mye lavere enn den vi gikk ut med opprinnelig. Vi er likevel veldig fornøyde. Barna var glade og lettet i går kveld da vi kom i mål, forteller forsvarer Mette Yvonne Larsen til Larsen til Sandefjords Blad.

Les også: Krever nær 25 millioner kroner for tapt barndom

Rådmann Gisle Dahn uttaler at kommunen med dette ønsker å bidra til at de fem søsknene legger denne vanskelige saken bak seg og kommer seg videre i sine liv. Overfor avisa poengterer samtidig rådmannen at forliket ikke betyr at kommunen aksepterer skyld i saken.

Barnevernet skal ha mottatt minst tolv bekymringsmeldinger mellom årene 2005 og 2009, men sakene ble henlagt. I 2009 ble barna tatt ut av hjemmet. Da var moren funnet død og faren tvangsinnlagt i psykiatrien. Barna ble tatt hånd om av familie.

Hvis forliket godkjennes av formannskapet, vil utbetalingene skje innen 1. august.

Personvernpolicy