NASA-test av kjempefallskjerm feilet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Romfartsorganisasjonen NASA gjorde mandag nok et forsøk på å lande sin «flygende tallerken», men fartøyets kjempefallskjerm åpnet seg ikke fullstendig denne gangen heller.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det 3 tonn tunge fartøyet Low-Density Supersonic Decelerator (LDSD) er en del av NASAs program for testing av ny teknologi, som i framtiden kan hjelpe mennesker å reise til Mars.

Fartøyet ble løftet opp i 37 kilometers høyde av en gigantisk ballong, før en rakettmotor sendte det opp til makshøyden på 55 kilometer.

Derfra ble fartøyet sendt mot bakken i 3,8 ganger lydens hastighet. Den 30 meter brede kjempefallskjermen som skulle sørge for nedbremsing fra supersonisk hastighet og en myk landing, åpnet seg imidlertid ikke fullstendig. Fartøyet styrtet dermed i Stillehavet.

– Dette er grunnen til at vi gjør en slik test. Når vi skal sende mennesker til Mars må vi vite at systemet kommer til å fungere, sa NASA-ingeniør Dan Coatta etter testen.

Også under en lignende test i fjor hadde romfartsorganisasjonen problemer med å få åpnet fallskjermen fullstendig. Et nytt forsøk vil bli gjort neste sommer.