Smuglet narkotika i frossen kylling

90 KILO: Narkotiakaen som ble beslaglagt. (Foto: National Crime Agency)
90 KILO: Narkotiakaen som ble beslaglagt. (Foto: National Crime Agency)
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 68-åring fra Leeds er dømt til 12,5 år i fengsel etter at politiet oppdaget 90 kilo ecstasy gjemt i en lastebil full av frossen kylling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Narkotikaen ble funnet i et lager utenfor Leeds i desember 2014. De 90 kiloene ecstasy, pluss ett kilo methoxetamine, var lagret i en last frossen kylling, utgått på dato. Lasten med ecstasy i pulverform kom på på en lastebil fra Nederland, skriver Yorkshire Evening Post.

Engelsk politi arresterte eieren av lageret og beslagla omtrent 13.000 pund (154.000 kroner) i kontanter i mannens bil. På en annen av hans firmaers registrerte adresser ble 15 kilo amfetamin funnet, i tillegg til en større mengde frossenkylling.

68-åringen fikk 12,5 år i fengsel for import og oppbevaring av narkotikaen med en antatt gateverdi på 6,5 millioner britiske pund (77 millioner kroner).

Kyllingen hadde best før-dato i 2010 og har blitt destruert.

Smugling av narkotika i matvarer er ingen ny metode. Søndag opplyste den spanske innenriksministeren at spansk politi hadde oppdaget 200 kilo kokain i uthulede ananaser fra et land i Sør-Amerika.