Rødt får ikke delta i NRKs partilederdebatt

Rødt-leder Bjørnar Moxnes fotografert under en pressekonferanse i Oslo sist uke, der han presenterte partiets hovedsak foran høsten kommunevalg.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Rødt-leder Bjørnar Moxnes fotografert under en pressekonferanse i Oslo sist uke, der han presenterte partiets hovedsak foran høsten kommunevalg. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rødt-leder Bjørnar Moxnes går hardt ut mot NRK, som utestenger partiet fra sin valgomat og partilederdebatt før kommunevalget i høst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Partilederen mener det ikke er noe som tilsier at Rødt ikke skal få delta i partilederdebatt eller være en del av valgomaten, som viser velgere hvilket politisk parti de har mest til felles med.

– NRK behandler oss som bygdelista til Hamar, når faktum er at vi vil ligge på vippen i flere storbyer etter høstens valg, sier Moxnes til Dagsavisen.

Han mener beslutningen er udemokratisk.

Magasin- og debattredaktør i NRK Kyrre Nakkim sier til avisen at de har gjennomgått sine regler før det ble besluttet at Rødt ikke får delta som partiene på Stortinget.

– Da har vi både sett på det faktum at de ikke har en møtende representant på Stortinget, og heller ikke ser ut til å få det med det første. Vi har også sett på hvordan de gjør det på målingene, sier Nakkim til avisen.

Nakkim åpner imidlertid for at det kan gjøres en endring dersom Rødts velgermasse endrer seg betydelig.