Nødetatene frykter køene i Oslo-området

Illustrasjonsbilde: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Illustrasjonsbilde: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo universitetssykehus har satt inn ekstra beredskap fordi trafikkaoset i Oslo vil føre til lengre utrykningstid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Leder av prehospitalt senter ved Oslo universitetssykehus (OUS), Terje Strand, sier til VG at AMK-sentralen og ambulansene har alternative utrykningsveier. OUS har dessuten styrket beredskapen med en motorsykkelenhet og en ambulanse.

– Vi er så forberedt som vi kan være. Vi har vært tett på veimyndighetene, og det må vi fortsette å være i tiden som kommer, sier Strand.

Bakgrunn: Vegvesenet varsler langvarig trafikkaos i Oslo

Også pasientreiser til og fra sykehusene vil kunne bli rammet.

Informasjonssjef Lars Magne Hovtun i Brann- og redningsetaten sier folk må være ekstra oppmerksomme på blålys i speilet.

– Vår jobb er å få hjelpen fram så fort som mulig. Når folk er i nød, står det om sekunder. Når det er mer kø og mer trafikkaos, sier det seg selv at blir vanskeligere å komme fram fort, men kø-problematikk er noe vi opplever og forholder oss til nesten hver eneste dag, beroliger han.

Ser man blålys eller hører sirener, skal man blinke til siden for å vise at man har oppfattet situasjonen. Det er viktig å ikke svinge ut igjen med en gang i tilfelle det kommer flere utrykningskjøretøyer, understreker Hovtun.