Meny

Værfaste bilister reddet i hus på Sognefjellet

Etter en kald mai måned er det fortsatt mye snø ved mange av fjellovergangene, som her mellom Setesdal og Sirdal – og altså på Sognefjellet. Illustrasjonsfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 40 personer og 20 biler måtte få hjelp da de sto fast i snøen på Sognefjellet og andre steder i Sogn og Fjordane på den første junikvelden.
Både tråkkemaskin og snøscootere måtte til for å få ut de værfaste.

I alt 39 personer og 17 biler ble berget ned fra Sognefjellet. Noen ble kjørt til Turtagrø, mens andre kom seg til Sognefjellshytta, der det var målt vind oppe i sterk kuling. Noen biler ble også sendt østover ned fra fjellet, opplyser politiet i Sogn og Fjordane.

Sjekk været der du er

Åtte berget

I tillegg til at flere biler ble innesnødd, havnet en bil med en person i en snøfonn på Tindevegen mellom Turtagrø og Øvre Årdal.

I forbindelse med bergingen av denne personen ble det oppdaget fire biler til som sto fast i området. Det var til sammen åtte personer i bilene. Klokken 22.20 melder politiet at alle disse er berget:

– Alle åtte er kommet ned, kalde, men i god form. En tom bil står igjen på fjellet, opplyser politiet på Twitter.

Les også: Trær velter i vinden på Østlandet

Bakgrunn: Vintervær på første sommerdag

Sognefjellet stengt

Det var i 18-tiden mandag kveld at politiet meldte at det var satt i gang en bergingsaksjon med tråkkemaskin og snøscootere på Sognefjellet. Situasjonen ble beskrevet som kaotisk.

– Nå er det et forrykende vær. Vi er flere biler som står her. Bilen som står foran oss, står bare 40 centimeter fra oss, men vi ser den bare av og til, sa Arne Inge Synnevåg til NRK mens det hele sto på. Han skulle vært på jobb i Gudbrandsdalen klokken 18 mandag kveld, men hadde da stått fast på fjellet siden klokken 13.

Statens vegvesen opplyser at Sognefjellet nå er stengt på grunn av uværet. Det er ikke satt et tidspunkt for når fjellet åpnes på nytt.
Populært