«Jeg er loppa du snakker om, jeg er lusa»

20 år gamle Fatima Almanea er verdaling, i likhet med Hans Rotmo. Søndag svarer hun ham på bloggen sin, Fatimas penn. Foto: Privat.
20 år gamle Fatima Almanea er verdaling, i likhet med Hans Rotmo. Søndag svarer hun ham på bloggen sin, Fatimas penn. Foto: Privat.

Fatima Almanea (20) svarer Hans Rotmo på bloggen sin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag kom den trønderske artisten Hans Rotmo med en ny salve mot muslimer i Europa.

– Muslimene er en miljøforurensning i Europa. De forurenser på samme vis som vi nordmenn gjorde da vi innvandret til USA og stjal Indianer-land, sier den kjente artisten med fortid som venstresidens folkesanger i Vømmøl Spellemannslag.

Les bakgrunn: – Muslimene er en miljøforurensning i Europa

Verdaling svarer

Uttalsens skapte storm i sosiale medier, og en av dem som svarer artisten fra Verdal er en annen verdaling.

Les også: Rotmo: – Asyl­sø­kerne kryr som lopper og lus

Den 20 år gamle bloggeren, frilansjournalisten og ungdomspolitikeren Fatima Almanea kom til Norge for tolv år siden og har bodd åtte år i Verdal.

Hun publiserte søndag følgende blogginnlegg, som ABC Nyheter har fått tillatelse til å gjengi.

«Kjære Hans Rotmo

Mitt navn er Fatima Almanea, og jeg er en verdaling på lik linje med deg. Jeg har bodd i vår vesle bygd i åtte år, hvor jeg har gjort mitt ytterste for å være et positivt tilskudd til lokalsamfunnet. Det er sant at jeg kom til landet som flyktning for tolv år siden, men Norge og Verdal er mitt hjem. Jeg kjenner ikke til en annen realitet, jeg drømmer ikke om en annen realitet. Verdal er like mye en del av meg, som jeg er en del av det.

For noen år siden fant du ut at du ville starte å sparke nedover i istedenfor oppover. Du produserte den ene islam- og innvandrerfiendtlige sangen etter den andre. Du degraderte mennesker til lopper og lus. Du skapte fiendebilder og satte innvandrer og nordmenn i opposisjon mot hverandre. I går slo du til igjen, i et intervju i Trønder-Avisa hevder du at muslimene er en miljøforurensing i Europa. Og du mener at Islam og europeisk kultur ikke lar seg forene.

Jeg er en norsk muslim. Jeg er loppa du snakker om, jeg er lusa. Jeg er forurensingen du advarer mot, jeg er avviket. Jeg er nasjonen innen nasjonen, jeg er byllen du ønsker å fjerne.

Hadde du kjent meg, ville du visst at disse karakteristikkene slettes ikke stemmer med den jeg er. Jeg er slettes ingen loppe og ei heller ei lus. Jeg advarer mot forurensing, og oppfordrer til samhold. Jeg tror på sameksistensen mellom ulike etnisiteter og minoriteter. Jeg tror også at mange innvandrer er oppriktig glade i sitt nye hjemland, det er i hvert fall jeg!

Den islamske og norske kulturen behøver heller ikke å være to parallellkulturer. Rundt omkring er det utallige eksempler på norske muslimer som ikke opplever noen kulturkonflikt. Islam er heller ikke noe nytt fenomen i Europa, religionen har vært til stede i mange hundre år uten at noen har sett seg nødt til å søke dekning av den grunn. Løft blikket sambygding, ting behøver ikke å være like skremmende som du tror!

Jeg hadde lovet meg selv å ikke bli såret av dine beskrivelser og ord, men det viser seg å være lettere sagt enn gjort. Overraskende nok trigger fordommene dine frustrasjonen i meg, du gir meg en håpløs følelse, men det bare for i dag. I morgen skal jeg og smilet mitt atter ut igjen for å ta tilbake min identitet, den du stadig prøver å besudle.

Beste hilsen

Verdalingen, Fatima Almanea.»

Overveldet

20-åringen sier til ABC Nyheter at hun har fått mange hundre støtteerklæringer etter at hun skrev blogginnlegget.

– Det har vært fullstendig oveveldende. Mange hundre har sendt sine støtteerklæringer og gitt uttrykk for de de virkelig mener. Og det er jeg ubeskrivelig takknemlig for. Men som sagt reaksjonene, fullstendig overveldende, skriver hun i en melding til ABC Nyheter.

Personvernpolicy