Åpen for alle - alltid

Hundrevis protesterte mot norsk barnevern

Artikkelen fortsetter under annonsen

I London, Praha og flere europeiske byer demonstrerte folk mot norsk barnevern, som de mener tar altfor mange barn fra utenlandske familier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Praha var rundt 300 mennesker møtt fram til en demonstrasjon. Markeringen ble avsluttet med en marsj til den norske ambassaden. Også i byen Brno, Tsjekkias nest største by, ble det holdt en demonstrasjon, melder Radio Praha.

Rundt 20 litauiske demonstranter var møtt opp ved den norske ambassaden i London lørdag, ifølge NRK.

– Norges myndigheter må ta tak i dette. De er først og fremst nødt til å respektere barns rettigheter. De trenger kjærlighet, de trenger familien sin. Familien er ryggraden i alt, sier Renata Boni, en av demonstrantene.

Det var tilsvarende demonstrasjoner også i blant annet Dublin og Wien, i tillegg til i Oslo. Direktør Mari Trommald i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) vedgår at barnevernet kan sørge for en bedre dialog med foreldrene.

– Men det er viktig å understreke at myndighetenes oppgave her først og fremst er å ivareta barna, og mange foreldre kan nok føle seg krenket og frustrert når barnevernet gjør sine vurderinger, sier Trommald.