– Muslimene er en miljøforurensning i Europa

I et portrettintervju med lokalavisen Trønder-Avisa lørdag kommer den trønderske artisten Hans Rotmo igjen med harde påstander om muslimer i Europa. Arkivfoto: NTB scanpix.
I et portrettintervju med lokalavisen Trønder-Avisa lørdag kommer den trønderske artisten Hans Rotmo igjen med harde påstander om muslimer i Europa. Arkivfoto: NTB scanpix.

Nådeløs Hans Rotmo med nytt utfall mot muslimsk innvandring til Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er i et portrettintervju med lokalavisen Trønder-Avisa lørdag at den trønderske artisten Hans Rotmo igjen kommer med harde påstander om muslimer i Europa.

– Muslimene er en miljøforurensning i Europa. De forurenser på samme vis som vi nordmenn gjorde da vi innvandret til USA og stjal Indianer-land, sier den kjente artisten med fortid som venstresidens folkesanger i Vømmøl Spellemannslag.

– Stadig flere innser at islam er så fjernt fra den europeiske arv at det er i ferd med å utvikle seg to parallelle samfunn i Europa, mener Rotmo og hevder at demografiske tall fra blant annet Tyskland viser at antall tyskere vil mer enn halveres de nærmeste tiår, mens antall muslimer i Europa vil øke.

– Det er allerede for sent å snu, sier Rotmo i intervjuet og hevder videre at det ikke lenger bare er hollandske og franske byer som har muslimske ghettoer. Også Oslo er nå en segregert by, ifølge Rotmo.

Les også: Rotmo: – Asyl­sø­kerne kryr som lopper og lus

Det er ikke første gang musikeren fra Trøndelag kommer med uttalelser og tekster som blir gjenstand for debatt.

I januar i fjor provoserte Rotmo mange med sangteksten «Svarte telt» hvor han blant annet synger at «Asylsøkeran kryr som lopp og lus og bur i forsamlingshus Der det va dans musikk og ville fan er det bønnestund fem gong fer dag'n».

Antirasistisk senter beskrev teksten som rasistisk og intolerant:

– Når Rotmo sammenligner flyktninger som søker vår beskyttelse med lopper og lus så er det rasistisk, uttalte nestleder i organisasjonen, Ervin Kohn, til ABC Nyheter i januar 2014.

Les mer: Rotmo tjener på rasismedebatt

Journalist Øyvind Strømmen har kartlagt høyreekstreme og antimuslimske miljøer på internett, og sier til Adresseavisen lørdag at Rotmo med sine uttalelser og tekster plasserer seg i et lignende landskap som blant annet den belgiske politikeren Geert Wilders.

- Dette er et antimuslimsk og høyreradikalt landskap som har vokst frem siden 90-tallet, sier Strømmen.

Øyvind Strømmen sier videre til Adresseavisen at det er mange som er skeptiske til norsk innvandringspolitikk, og få ønsker en mer liberal politikk.

En undersøkelse publisert fredag viste at skepsisen til muslimer er større enn skepsisen til noen annen trosretning, og finnes både i befolkningen generelt og blant ulike innvandrergrupper.

Nesten 60 prosent av de spurte i en ny undersøkelse sier de er negative til å få et svigerbarn med muslimsk tro inn i familien.

Personvernpolicy