– Russland samler store styrker ved grensa til Ukraina

Russland samler styrker og våpen ved en midlertidig base nær grensen til Ukraina, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Foto: Reuters / NTB scanpix.
Russland samler styrker og våpen ved en midlertidig base nær grensen til Ukraina, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Foto: Reuters / NTB scanpix.

Russland samler styrker og våpen ved en midlertidig base nær grensen til Ukraina, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange av kjøretøyene har fått nummerskilt og andre identitetsmarkører fjernet, mens mange av tjenestemennene har fjernet symboler fra sine uniformer, skrev nyhetsbyrået i en reportasje onsdag.

Slik fremstår de som mange av styrkene som allerede er observert øst i Ukraina, som ukrainske myndigheter og deres vestlige allierte hevder er fordekte russiske utsendinger.

Basen ved skytebanen Kuzminskij, omkring 50 kilometer fra grensen, fremstår ifølge Reuters som «det klareste beviset til dags dato» for det som later til å være en russisk militær opptrapping i området.

Russland har gjennom hele konflikten avvist at landets militære styrker er innblandet i situasjonen øst i Ukraina, der separatister med støtte fra Moskva har ligget i strid med styrker som støtter de pro-vestlige myndighetene i Kiev.

Russlands forsvarsdepartement ønsket ikke å kommentere troppeoppbyggingen overfor Reuters. Flere soldater uttaler at de har blitt sendt til basen for militære øvelser.

Våpnene som blir sendt til området inkluderer rakettkastere, stridsvogner og artilleri. Slike våpen er allerede tatt i bruk i konflikten øst i Ukraina.

Mengden militære våpen og kjøretøy ved basen er omkring tre ganger større enn mars i fjor, ifølge nyhetsbyråets anslag.

Omkring 6300 mennesker har mistet livet hittil i konflikten øst i Ukraina.

Personvernpolicy