Lokalradioen dropper gudstjenesten på grunn av homofile

Karasjok kirke. Arkivfoto: Berit Keilen, Scanpix
Karasjok kirke. Arkivfoto: Berit Keilen, Scanpix

Den kristne lokalradioen Radio DSF i Karasjok lar være å sende radiogudstjeneste søndag fordi den lokale presten er kvinne og homofile er til stede under gudstjenesten i Karasjok kirke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Radiokanalen eies av Samemisjonen, som er motstandere av kvinnelige prester. Den kristne organisasjonen er også skeptisk til at lesbiske og homofile er til stede under gudstjenesten søndag.

Derfor avlyses sendingen fra Karasjok kirke i Radio DSF førstkommende søndag, melder NRK.no.

– Vi ønsker ikke å stå inne for en sånn type teologi som kirken gjør. Samemisjonen tar også avstand fra at likekjønnede kan gifte seg, sier administrasjonsmedarbeider i Norges samemisjon, Richard Skollevoll, til NRK.

Gudstjenesten har søndag blitt flyttet fra Šuoššjávri til kirken i Karasjok for at deltakere ved arrangementet Sápmi Pride 2015 skal kunne delta. Pride-festivalen begynner fredag, og varer til søndag. Det er ulike lokale arrangementer for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner hele helgen.

Biskop i Nord-Hålogaland, Olav Øygard, tror avgjørelsen om ikke å sende søndagens gudstjeneste svekker Norges Samemisjon.

– Det er veldig trist, sier Øygard til NRK. Han stiller seg undrende til begrunnelsen.

Personvernpolicy