Forsvarer kritiserer politiet i overgrepssak

På en pressekonferanse i Tromsø 20. mai orienterte politiet om den omfattende overgrepssaken der en barnehageansatt foreløpig er siktet for overgrep mot til sammen elleve barn. Fv. Ståle Luther, leder av Barnehuset i Tromsø, etterforskningsleder Yngve Myrvoll og konstituert politimester Einar Sparboe Lysnes. (Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix)
På en pressekonferanse i Tromsø 20. mai orienterte politiet om den omfattende overgrepssaken der en barnehageansatt foreløpig er siktet for overgrep mot til sammen elleve barn. Fv. Ståle Luther, leder av Barnehuset i Tromsø, etterforskningsleder Yngve Myrvoll og konstituert politimester Einar Sparboe Lysnes. (Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix)

Forsvareren til en 30 år gammel mann som er siktet for overgrep mot elleve barn i Tromsø, er kritisk til politiets uttalelser om at saken kommer til å vokse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiinspektør Einar Sparboe Lysnes i Troms politidistrikt sa til VG på en pressekonferanse 20. mai at «det er all mulig grunn til å tro at vi kommer til å avdekke flere overgrep og finne flere fornærmede».

– Hvis politiet mener at saken vil vokse, må det stå for deres regning. Men jeg mener de bidrar til å spre en frykt som ikke er heldig, sier 30-åringens advokat Anja Støback Bjørsvik til Dagbladet.

Lysnes sier til avisen at han har forståelse for kritikken fra den siktedes advokat.

– «Forventning» var et uheldig ordvalg, selv om vi fryktet flere forhold og fortsatt ikke kan utelukke flere fornærmede i saken. Vi er tidlig i etterforskningen, det er allerede mange fornærmede, og han har jobbet i barnehagen over en lengre periode. Men det er klart, ei uke seinere står saken på samme sted som den gjorde da, sier Lysnes.

Mannen er siktet for overgrep mot elleve barn i en barnehage i Tromsø, der han jobbet som assistent fra slutten av 2000-tallet. Politiet undersøker om 30-åringen også har begått overgrep andre steder i landet.

Personvernpolicy