– Stor kunngjøring kommer fra Donald Trump

Eiendomsmagnaten Donald Trump vil kanskje forsøke å bli presidentkandidat. Foto: AP / Reuters / NTB scanpix.
Eiendomsmagnaten Donald Trump vil kanskje forsøke å bli presidentkandidat. Foto: AP / Reuters / NTB scanpix.

Den amerikanske eiendomsmagnaten Donald Trump, som har vurdert å prøve å bli USAs president, kommer med en viktig kunngjøring i juni, melder en TV-kanal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

New Hampshire-kanalen WMUR melder torsdag at kunngjøringen finner sted 16. juni i New York. Kilden, som er en ikke navngitt person i Trumps krets, bekrefter ikke at Trump akter å kunngjøre at han vil kjempe om Republikanernes presidentkandidatur.

68-åringen uttalte i mars at han har satt sammen en komité som skulle undersøke hvorvidt han bør stille. Trump har også leid inn personale i både Iowa, New Hampshire og South Carolina, delstatene som holder de første nominasjonsvalgene tidlig i 2016.

Forretningsmannen og TV-personligheten Trump drev i 2011 en slags uoffisiell kampanje for å bli presidentkandidat, før han ga beskjed om at han likevel ikke siktet mot Det hvite hus.

Styrtrike Trump har i årevis vært en høylytt kritiker av president Barack Obama. Han har blant annet blitt latterliggjort for gjentatte ganger å ha stilt spørsmål ved om Obama virkelig var født i USA.

Trump ligger for øyeblikket på niendeplass på realclearpolitics.coms gjennomsnittsmåling av sannsynlige utfordrere til Republikanernes kandidatur. Bare de ti øverste på denne lista får en plass i den første republikanske debatten, som går av stabelen 6. august.

Personvernpolicy