Oslo Havn KFs 20-årskontrakt med tyrkiske Yilport

Havneselskapet Yilport i Oslo har utilgjengelig ledelse

TYRKISK I 20 ÅR: Det er store planer for Oslos havn på Sjursøya, der det tyrkiske selskapet Yilport har fått kontrakt i 20 år. Illustrasjon: Oslo Havn KF.
TYRKISK I 20 ÅR: Det er store planer for Oslos havn på Sjursøya, der det tyrkiske selskapet Yilport har fått kontrakt i 20 år. Illustrasjon: Oslo Havn KF.

Det tyrkiske selskapet Yilport som har satt organiserte bryggearbeidere i Oslo på porten og nekter forhandlinger med Transportarbeiderforbundet, har null ansatte og utilgjengjelig ledelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kommunale selskapet Oslo Havn KF har overlatt Oslos containerhavn i 20 år til et tyrkisk selskap som er utilgjengelig for henvendelser og står oppført med null ansatte i Brøynnøysundregistrene.

Selskapet overtok driften av containerhavna på Sjursøya 1. februar, men ville ikke ha med seg de organiserte bryggearbeiderne videre. I stedet skal de ha hentet inn folk ved hjelp av et bemanningsbyrå.

Siden da har Oslos bryggearbeidere aksjonert utenfor Yilports anlegg. For de er uønsket i Yilport, som inngikk kontrakten med Oslo havn, med Venstre-politiker og næringslivsmannen Bernt Stilluf Karlsen som styreleder.

Les også: Bryggearbeiderne kastet ut fra jobbene sine

Ny tradisjon i Norge: Utilgjengjelig

Oslo Havn har, som ABC Nyheter skrev i går, i flere år samarbeidet med private selskaper for å fjerne bryggearbeidernes tariffestede rett til lossing og lasting i Oslo havn.

Bryggearbeiderne mistet mye av sysselsettingen sin og anklager Yilport for sosial dumping.

Nå viser det seg altså at kontakt med den største operatøren i Oslo havn i overskuelig framtid, er utilgjengelig for offentligheten.

Den eneste kontaktpersonen i Yilports anlegg i Oslo, daglig leder Eryn Dinyovszky, har hemmelig telefonnummer.

Hun kommer til Oslo fra en ledende jobb i et land uten samme arbeidslivs-tradisjoner som Norge, nemlig havna i Abu Dhabi.

Les også: Fabian Stang vil verne lønn ved andbudskonkurranse

Antall ansatte: Null

Ifølge opplysninger selskapet Yilport Oslo Terminal Investments AS har sendt til foretaksregisteret i Brønnøysund, har selskapet ingen ansatte.

– Hvordan kan det ha seg at et kommunalt selskap har inngått avtale for 20 år om drifting av containerhavna i Oslo, til et utenlandsk selskap som opererer med hemmelig telefonnummer og ifølge Brønnøysundregistrene har 0 ansatte? spurte ABC Nyheter Oslo Havn KF. Dette ønsket de ikke å svare på.

Siden Yilport fra 1. februar overtok denne viktige havna, har det kommunale foretaket Oslo Havn stilt sin hjemmeside til disposisjon for opplysninger om Yilport. Her står et tyrkisk telefonnummer oppgitt for pressehenvendelser.

På det nummeret henvises vi til det kommunale foretaket Oslo Havns sentralbord, eller til et annet tyrkisk telefonnummer der ingen tar telefonen.

Selskapets styreleder befinner seg i Tyrkia. Det eneste styremedlemmet er en svenske bosatt i Vänersborg.

Oslo Havn verner hemmeligholdet

ABC Nyheter ba Oslo Havn KF om telefonnummer til Yilports daglige leder Dinyovszky.

Det avslår det kommunale havnevesenet.

Hvorfor Oslo Havn KF bidrar til å hemmeligholde telefonnummeret til

Yilports virksomhet i Oslo havn, avslår Oslo Havn å kommentere.

Personvernpolicy