To firlinger får pustehjelp og den tredje er operert

På dette arkivbildet, som er fra 2005, stiller Annegret Raunigk opp med barn og barnebarn i et program på den tyske kanalen RTL. Foto: AFP/DPA/NTB scanpix.
På dette arkivbildet, som er fra 2005, stiller Annegret Raunigk opp med barn og barnebarn i et program på den tyske kanalen RTL. Foto: AFP/DPA/NTB scanpix.

13-barnsmor fødte firlinger 15 uker før termin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åtte dager etter at firlingene kom til verden, får to av dem pustehjelp mens en tredje har blitt operert i forbindelse med et tarmproblem, skriver AFP.

13 ble til 17

13-barnsmoren Annegret Raunigk fødte firlinger 15 uker før termin. Den 65 år gamle læreren ble gravid med firlingene etter en behandling i Ukraina med to anonyme donorer. Kvinnen fødte tvillingene på det velrenommerte Charite-sykehuset i Berlin.

Les bakgrunn: Tysk 13-barnsmor fødte firlinger

På en pressekonferanse ved universitetet i Berlin, sa Raunigks leger at det eneste de tenkte på var helsen til mor og de fire nyfødte. De la ikke vekt på de etiske spørsmålene rundt en graviditet i så voksen alder, skriver AFP.

– Disse barna trenger vår hjelp, sa legen Christoh Bührer, sjefen for Charites barselavdeling.

Sjefen for barnelegene, Wolfgang Heinrich, sa at han ikke trodde de ville få mange lignende tilfeller, ifølge AFP.

– De kan dø

Firlingene, tre gutter og ei jente, veide mellom 665 og 960 gram da de kom til verden. Den tidlige fødselen fører til at det er stor risiko for sykdommer.

– Dette er barn som kan dø, de kan bli alvorlig syke eller det kan oppstå senvirkninger. Dette er veldig skjøre barn, men de er kjempesøte, sa Bührer på pressekonferansen.

Mamma Raunigk, som underviser i russisk og engelsk i Berlin, nærmer seg pensjonsalder. Hun har gitt tv-kanalen RTL eksklusive rettigheter til hele historien, skriver AFP.

Personvernpolicy