Åpen for alle - alltid

Politiet i Bergen beklager ventetid i overgrepssak

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bergen (NTB): Politiet i Bergen beklager at de brukte 16 måneder på å gå igjennom databeslag, gjort hos en mann som nå er siktet for alvorlige overgrep mot barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oppnøstingen av saken startet i november 2013. Etter at foreldrene til ett av barna anmeldte mannen, beslagla politiet mobil- og datautstyr. Først over ett år senere ble materialet gjennomgått, og politiet fant flere bilder som viser overgrep mot flere mindreårige.

Alle jentene mannen skal ha forgrepet seg på er under ti år, og saken strekker seg flere år tilbake i tid. Ofrene er enten i siktedes familie eller venninner av datteren.

– Vi prioriterer beinhardt hver dag. Det er en masse alvorlige saker vi må prioritere mellom. Når du da har andre alvorlige straffesaker som konkurrerer med det å gå gjennom et databeslag, ble beslaget dessverre liggende for lenge. Det beklager vi overfor de fornærmede og deres pårørende, sier politistasjonssjef i Bergen, Morten Ørn til Bergens Tidende.

Han sier sakene som gikk foran i de månedene beslagene ble liggende, var andre alvorlige seksualovergrep, voldssaker og familievold.

Bistandsadvokaten til de fornærmede jentene, Ellen Eikeseth Mjøs, sier den lange saksbehandlingstiden har vært en stor belastning.

Den siktede mannens advokat, Richard von der Fehr, sier at hans klient erkjenner delvis skyld, men ønsker ikke å kommentere saken utover dette.