Må legge ny asfalt på impregnert E16

Politiet har besluttet å legge nytt veidekke på E16 ved Kløfta i Akershus etter at veibanen onsdag ble dynket med tusenvis av liter med impregneringsvæske. Veien er stengt inntil videre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Veien er ifølge politiet så skadd at det er besluttet å fjerne det øverste asfaltlaget og legge på nytt. En fres kommer til stedet i 22-tiden onsdag.

Det betyr at strekningen mellom de to rundkjøringene på motorveien fra Kløfta vil være stengt i flere timer.

– Vi forsøker å få trafikken forbi. Nå er det satt i gang et arbeid med å bygge en provisorisk vei over en gressplen og via en rasteplass, slik at bilene kommer seg rundt det avsperrede området, sier operasjonsleder Bjørn Jahr i Romerike politidistrikt til Romerikes Blad.

Uhellet skjedde da en lastebil mistet beholdere med væsken der E16 starter ved den første rundkjøringen over brua fra Kløfta. Rundt 7.000 liter væske rant ut.

– Væsken binder seg i asfalten, men det er ikke en farlig væske. Veien er delvis stengt og vi prøver å dirigere trafikken via en rasteplass, sier Jahr til NTB.

Operasjonslederen sier at et uhell som dette ikke skal skje med en lastebil som transportere en slik last.

– Vi må prøve å finne ut hva som har skjedd. Om det er dårlig sikring av last eller om det skyldes noe annet, sier Jahr.

Personvernpolicy