Opprørere angriper gjestehus i Kabul

Afghanske sikkerhetsstyrker er satt inn mot en gruppe væpnede menn som angrep et gjestehus i Kabul tirsdag kveld. Foto: Mohammad Ismail / Reuters / NTB scanpix
Afghanske sikkerhetsstyrker er satt inn mot en gruppe væpnede menn som angrep et gjestehus i Kabul tirsdag kveld. Foto: Mohammad Ismail / Reuters / NTB scanpix

Tungt væpnede opprørere stormet et gjestehus i det diplomatiske området i Afghanistans hovedstad Kabul sent tirsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Fire angripere som hadde en utskytingsrampe for raketter, tre AK-47 maskingevær og en granatkaster ble drept, opplyste innenriksminister Mohammad Ayoub Salangi på Twitter onsdag morgen. Han la til at ingen andre ble drept eller såret.

Taliban tok på seg ansvaret for angrepet på gjestehuset i det velstående Wazir Akbar Khan-distriktet, der de også tidligere flere ganger før har gjennomført angrep. Angrepet skjedde under deres årlige våroffensiv.

Vitner hørte flere skudd og eksplosjoner da angrepet begynte sent tirsdag kveld. Eksplosjonene og kampene fortsatte utover natta helt til daggry onsdag da alle de fire angriperne var drept.

Les også: Dømt til døden etter lynsjing av kvinne i Afghanistan

Hotell med utlendinger

Ebadullah Karimi i Kabul-politiet sa til nyhetsbyrået AFP at angriperne forsøkte å ta seg inn i hotellet Heetal, men mislyktes og deretter forskanset seg utenfor der de begynte å skyte på sikkerhetsstyrkene.

– De bruker håndgranater, og man kan høre eksplosjoner. Sikkerhetsstyrker er på stedet og forsøker å stanse angrepet, sa han mens kampene pågikk.

Heetal Hotel eies av familien til utenriksminister Salahuddin Rabbani og brukes ofte av utlendinger i Kabul. Hotellets direktør opplyste at alle gjestene var i trygghet på rommene sine.

Les også: Flere opprørere drept i droneangrep i Afghanistan

Godt sikret

– Vårt hotell er godt sikret. Etter en eller to eksplosjoner begynte vaktene å skyte på angriperne, som ikke klarte å komme inn, sier direktør Beizhan på telefon.

Den norske ambassaden ligger i samme strøk, og Utenriksdepartementet sier ifølge NRK at alle ansatte på ambassaden er gjort rede for.

Hotellet ble sterkt skadd da en selvmordsbomber sprengte seg i lufta innenfor porten i 2009. Åtte mennesker ble drept og 40 såret i det angrepet.

En rekke ambassader og regjeringskontorer ligger også i området som en rekke ganger har vært angrepet av Taliban.

Tidligere tirsdag ble 26 afghanske politifolk drept av Taliban i flere separate angrep i den urolige sørlige delen av landet.

Offensiv mot regjeringen

Taliban har iverksatt en rekke angrep både i hovedstaden og rundt om i landet mens NATO trekker tilbake sine styrker og overlater kampen mot opprørerne til de afghanske regjeringsstyrkene.

Tidligere denne måneden har Taliban også stått bak en bilbombe på parkeringsplassen til justisdepartementet der fire personer ble drept, og et angrep på et gjestehus der 14 mennesker, de fleste utlendinger, ble drept.

Den afghanske regjeringen er blitt sterkt kritisert for ikke å ha klart å få slutt på angrepene, noe kritikerne mener skyldes politisk krangel i regjeringen og at det har tatt så lang tid etter valget å danne ny regjering.

President Ashraf Ghani utnevnte så sent som forrige torsdag endelig Mohammad Masoom Stanekzai til den viktige forsvarsministerposten.

Personvernpolicy