Brannvesenet tror ikke storbrann var påsatt

En kvinne ble alvorlig skadd da det brøt ut brann i et inneklemt trehus i et trangt smug i Vågsbunnen i Bergen i natt. (Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix)
En kvinne ble alvorlig skadd da det brøt ut brann i et inneklemt trehus i et trangt smug i Vågsbunnen i Bergen i natt. (Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix)

Det er ingenting som tyder på at brannen i et bolighus i Bergen natt til tirsdag var påsatt. Sju mennesker ble sendt til lege etter brannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like før klokken 4 ble brannvesenet varslet om brannen i andre og tredje etasje i trebygningen i bydelen Bergenhus. 70 personer ble evakuert i området, og først like før klokken 6, etter to timers iherdig jobb, meldte brannvesenet at de hadde kontroll.

Totalt sju mennesker ble sendt til legesjekk etter brannen. Ingen skal ha blitt alvorlig skadd.

Tett med bygninger

Politiet ble varslet om brannen klokka 3.51. Det ligger tett med både boliger og næringseiendommer i området, og flere bygninger er i tre. Bygningen som brant, ligger inneklemt mellom restaurantrekken på Torget og Nedre Korskirkeallmenning, skriver Bergens Tidende.

Brannvesenet betegnet brannen som stor og opplyste at fem brannstasjoner deltok i slukkingsarbeidet.

Vanskelig å slokke

Brannen var vanskelig å slukke ettersom bygningen lå inneklemt mellom andre hus. Både lifter og røykdykkere måtte brukes, og det var til slutt røykdykkerne som fikk kontroll over flammene inne i huset.

– De gjorde en formidabel innsats med å få slukket brannen i dette bolighuset av tre, sier brannsjef Jonny Breivik i Bergen brannvesen til BA.

Blant de evakuerte er 47 gjester ved Ynglingen hotell, skriver Bergens Tidende.

– De er evakuert og fraktet til hotell på Kokstad, sier daglig leder Bjarne Graabræk.

Flere branner

Så sent som sist torsdag ble seks personer skadd i en større brann i Nedre Hamburgersmauet i det samme området. Denne brannen er politiet helt sikre på ikke var påsatt, opplyser leder for brannavsnittet i politiet i Hordaland, Knut Ellertsen til Bergens Tidende.

Han sier arnestedet for brannen i Nedre Hamburgersmauet sist uke er lokalisert til en hybel i andre etasje.

Heller ikke nattens brann ser ut til å ha vært påsatt.

– Vi har ikke mistanke i noen som helst retning per nå. Vi kan ikke si verken det ene eller det andre, men så langt tyder ingenting på at det er påsatt, sier Ellertsen til avisen.

Personvernpolicy