Flere hundre døde i hetebølge

En indisk gutt holder seg nær vannet. Det er hetebølge i landet, og temperaturene går opp mot 50 grader. Myndighetene advarer mot å oppholde seg i sola. Foto: AP/NTB scanpix
En indisk gutt holder seg nær vannet. Det er hetebølge i landet, og temperaturene går opp mot 50 grader. Myndighetene advarer mot å oppholde seg i sola. Foto: AP/NTB scanpix

Mer enn 430 har omkommet i en hetebølge i India.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så langt har over 430 personer dødd i en hetebølge i India. Hetebølgen har rammet store deler av India, og temperaturene har vist over 50 grader, skriver AFP. Denne hetebølgen startet i midten av april og rammer de to statene Andhra Pranesh og Telangana ekstra hardt. De to statene ligger sørøst i landet.

Ber folk jobbe mindre

Hovedstaden New Dehli er også rammet, men det er ikke her de høyeste temperaturene har vært registrert.

Myndighetene i staten Andhra Pradesh ber om at arbeidere og andre jobber kortere dager i varmen. I denne staten omkom 246 personer av varmen i forrige uke.

– De fleste av ofrene var mennesker som ble direkte eksponert for solen, de var over 50 år og fra arbeiderklassen, sier Tulsi Rani fra statens katastofedepartement til AFP.

Ikke uvanlig

Rani forklarer at dødsfallene startet forrige mandag, og steg mot slutten av uken.

– Vi ber folk om å ta forholdsregler som å bruke en paraply, hodeplagg, bære med seg masse vann og å bruke klær av bomull, sier han.

Det er ikke uvanlig at hetebølger rammer India på denne tiden av året. Vanligvis dør det flere hundre hvert år, ifølge AFP, men årets hetebølge er verre enn vanlig.

Hindustan Times melder at dødstallene nærmer seg 500.

Hjemløse dør

I hovedstaden er det foreløpig meldt om 186 døde personer. De fleste var hjemløse.

Den indiske avisen viser til medisinske eksperter som sier at når ekstrem varme øker kroppstemperaturen, vil proteincellene etterhvert koke som eggehviter. Dette fører over tid til at hjernen slutter å fungere, skriver Hindustan Times.

Mange blir også syke som følge av de høye temperaturene. De får magetrøbbel, hodepine, feber, utslett og hudallergi etter å ha blitt solbrente, ifølge avisen.

Personvernpolicy