Drapssiktet på Gjøvik hevder han handlet i nødverge

Den drapssiktede hevder han handlet i nødverge da han drepte sin bror ved denne hytta ved Mjøsa. Foto: Jon Olav Andersen / Gjøviks Blad / NTB scanpix
Den drapssiktede hevder han handlet i nødverge da han drepte sin bror ved denne hytta ved Mjøsa. Foto: Jon Olav Andersen / Gjøviks Blad / NTB scanpix

Mannen som er siktet for forsettlig drap på broren i Gjøvik, sier han handlet i nødverge og erkjenner ikke straffskyld. Politiet tror broren ble knivdrept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Begge brødrene skal ha vært i 50-årene.

– Min klient har erkjent de faktiske forhold, men han erkjenner ikke straffskyld fordi han handlet i nødverge, sier den siktedes advokat Ketil Myhre til NTB søndag.

Politiet bekreftet senere søndag disse opplysningene etter at den drapssiktede hadde sittet i avhør.

Mannen varslet selv politiet om brorens dødsfall klokken 3.17 natt til lørdag og ble pågrepet samme dag.

Bakgrunn: Mann siktet for forsettlig drap på Gjøvik

Funnet på hytte

Politiet har vært sparsomme med opplysninger om omstendighetene rundt drapet.

– Vi har en antakelse om hva som har skjedd, sier politiadvokat Trine Hanssen i Vestoppland politidistrikt til NTB søndag ettermiddag.

I en pressemelding opplyser politiet at de har funnet en kniv som de mener er drapsvåpenet.

– Etterforskningen har pågått for fullt siden lørdag morgen. I tillegg til avhør av den siktede har politiet foretatt avhør av andre vitner, heter det.

Avdøde funnet i en hytte ved bredden av Mjøsa sør for Gjøvik sentrum.

– Kripos har vært på stedet både i går og i dag og fortsatt sine åstedsundersøkelser. Det er også gjort vitneavhør, sier Hanssen.

Les også: Mann funnet død i Gjøvik – en siktet for drap

Obduksjon

Politiet opplyste lørdag at den avdøde vil bli sendt til obduksjon. Tre etterforskere fra Kripos ankom til Gjøvik lørdag ettermiddag for å bistå i de tekniske undersøkelsene.

Ingen av de to brødrene var kjent for politiet fra før.

Den drapssiktede skal ifølge politiet fremstilles for fengsling i Gjøvik tingrett mandag, mens hans bror skal obduseres tirsdag.

Personvernpolicy