To fagjuryer diskvalifisert i Eurovision

Måns Zelmerlöw og Sverige gikk til topps i lørdagens Eurovision Song Contest. Landet var også en klar vinner i sin semifinale. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Måns Zelmerlöw og Sverige gikk til topps i lørdagens Eurovision Song Contest. Landet var også en klar vinner i sin semifinale. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Fagjuryene i Makedonia og Montenegro ble diskvalifisert i Eurovision Song Contest. Det endelige resultatet blir imidlertid ikke påvirket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Diskvalifiseringen skjer etter rådføring med konsulentselskapet PwC, som er den uavhengige avstemningsobservatøren, opplyser Den europeiske kringkastingsunionen (EBU).

Som følge av avgjørelsen var stemmene fra disse landene bare basert på telefonstemmer, mens det normale er at fagjuryene og telefonstemmene teller 50 prosent hver.

Les også: Sverige til topps i Eurovision - igjen

EBU oppgir ikke noen grunn til diskvalifiseringen. Utestengelsen av de to fagjuryene skal tas opp under et EBU-møte i juni.

Etter finalen lørdag kveld – der Sverige og Måns Zelmerlöw gikk til topps – er også detaljer om resultatene fra de to semifinale gjort kjent. I den første vant Russland, mens Sverige var best i den andre. Norge var i samme semifinale som Sverige, og endte på en fjerdeplass av de ti landene som gikk videre. For ikke å påvirke avstemningen i finalen holdes semifinaleresultatene hemmelig til det hele var over.

Norge, som stilte med Mørland & Debrah Scarlett, endte på åttendeplass i finalen i Wien lørdag. Hør deres reaksjoner på åttendeplassen i vidoeen under:

Personvernpolicy