Brannen slukket i Bergen

Brannen var under kontroll etter en halvtime, og litt senere meldte brannvesenet at flammene var slukket. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)
Brannen var under kontroll etter en halvtime, og litt senere meldte brannvesenet at flammene var slukket. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Brannvesenet fikk etter en halvtime kontroll over brannen som brøt ut i Nedre Hamburgersmauet midt i sentrum av Bergen torsdag kveld. Seks personer ble skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved 23.30-tiden opplyste brannvesenet at brannen var slukket, og at det ville pågå etterslukking utover natten.

Brannvesenet meldte om storbrann i trehusbebyggelsen i området, som ligger rundt 300 meter fra Bryggen og Vågen.

– Vi fikk melding klokka 22.36 om brann i Nedre Hamburgersmauet. Status nå er at det er seks personer som er skadd. Vi har 22 evakuerte. Klokka 23.05 meldte brannvesenet at brannen var under kontroll. På det tidspunktet var det ikke meldt om spredningsfare, opplyser operasjonsleder Arve Samsonsen i Hordaland politidistrikt til NTB.

Det ble først meldt om røykutvikling fra et hus, men etter kort tid utviklet det seg til en større brann. Brannvesenet gjennomsøkte de berørte husene og forsikret seg om at det ikke var flere personer enn de seks skadde som ble redegjort for.

Tre av de skadde ble sendt til Haukeland universitetssjukehus for behandling, mens de tre øvrige slapp fra det med et besøk hos legevakten.

Foruten de seks som ble skadd, ble 22 personer evakuert.

Det var sent torsdag kveld ikke mulig å anslå hvor store skader bygningene var blitt påført.

Personvernpolicy