Ny overgrepstiltale mot eks-politiker i Rogaland

En tidligere lokal Frp-leder fra Rogaland er tiltalt for seksuell omgang med barn under 14 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overgrepsanklagen ble kjent da den nå voksne kvinnen ville vitne i en annen overgrepssak mot mannen i mars.

Kvinnens bistandsadvokat, Kjersti Jæger, opplyser til NTB at statsadvokaten i Rogaland 18. mai har tatt ut tiltale mot den tidligere Frp-politikeren for ett tilfelle av seksuell omgang med barn under 14 år.

– Min klient var den gangen 13 år. Av hensyn til henne ønsker vi ikke å gå ut med noen detaljer rundt det som skjedde, sier Jæger til NTB.

Statsadvokaten har sendt saken til Jæren tingrett med anmodning om at den berammes i god tid før den andre straffesaken fortsetter i oktober.

Sovevoldtekt

Den tidligere Frp-lederen ble i mai 2012 anmeldt for sovevoldtekt av en mann i 2009, som da var 21 år gammel. Voldtekten skal ha funnet sted etter at mannen hadde sittet barnevakt hos tiltalte og hans kone i Sandnes.

I oktober 2013 ble tiltalte frikjent under dissens i Jæren tingrett, men påtalemyndigheten anket og fikk ham dømt i Gulating lagmannsrett i mai i fjor. Dommen ble imidlertid opphevet av Høyesterett, og i mars i år var det klart for ny ankesak.

– Da min klient leste dette i avisene, gikk hun til politiet. Hun ønsket å fortelle sin historie for å vise hvordan denne mannen kan være, sier Jæger.

Den andre ankesaken ble stanset 13. mars i påvente av mer informasjon om kvinnens anklager.

I villrede

Ifølge Jæger var hennes klient i villrede om hva hun skulle gjøre etter overgrepet i 1999.

– Det er dessverre ganske typisk for ung ofre. Man prøver å glemme det som har skjedd, og ettersom årene går og man skjønner hva som hendte, tenker man at en anmeldelse ikke vil føre fram. Men hun ønsket som sagt å vitne i den andre saken, og etter hvert ønsket hun også å anmelde overgrepet, sier bistandsadvokaten.

NTB har ikke fått tak i den tiltaltes forsvarer Brynjar Meling, men da ankesaken i mars ble avbrutt, uttalte Meling at hans klient avviser de nye påstandene.

– Situasjonen som nå er oppstått, beskriver han som surrealistisk. Han er klar på at han også i denne sammenheng vil svare på alle spørsmål til politiet, så han ser fram til et eventuelt avhør, sa Meling til NTB i mars.

Personvernpolicy