Styreleder ber pingvintyvene tilstå

Styrelederen for Atlanterhavsparken i Ålesund ber den eller de som stjal de tre pingvinungene natt til torsdag, om å tilstå. En gruppe i Telemark har utlovet en dusør på 10.000 kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi ble veldig lei oss da vi hørte om det som skjedde i Ålesund, sier Kjell Viggo Vestby i trimgruppa Puddingen i Porsgrunn til NRK.

– Vi hadde et kjapt møte og ble enige om at vi gir 10.000 kroner til den eller dem som får oppklart tyveriet. Pengene tar vi av egen lomme.

Les også: Flere siktet etter pingvintyveri

– Ikke pengekrav

Styreleder Ove Paulsen ved Atlanterhavsparken understreker i sin appell til pingvintyvene at det å finne de bortførte dyra handler om dyrevern.

– I tillegg syns vi veldig synd på dem som har gjort dette her, de har gjort noe dumt. Om de tilstår, skal Atlanterhavsparken bidra til at de blir mildest mulig behandlet, sier Paulsen til Sunnmørsposten lørdag. Han sier det ikke er aktuelt med krav om økonomisk erstatning etter det spesielle tyveriet natt til torsdag.

Fredag ble fire personer, to menn og to kvinner, siktet for tyveriet. Ingen av dem har erkjent straffskyld. På en overvåkingsvideo politiet offentliggjorde fredag, vises hvordan sju personer er innenfor gjerdene i parken, men opptaket er ikke detaljert nok til at det er mulig å se hvem det er som er inne hos pingvinene.

I avhør har det blitt erkjent at taket på pingvinburene ble åpnet, noe Atlanterhavsparken også bekrefter, skriver Dagbladet.

– Enklere å tilstå

Paulsen legger til at det også må være det beste for den eller de som står bak tyveriet, å tilstå hva de har gjort.

– De som har gjort det må vite at det er andre som vet, med den usikkerheten som ligger i det. Det kan bli en tung bør, og det vil helt sikkert være enklere for dem som har gjort det å tilstå, sier Paulsen.

Personvernpolicy