14-åring etterforskes for voldtekt av 15-åring

En 14 år gammel gutt på Romerike er under etterforskning for å ha voldtatt en ett år eldre jente på en fest natt til lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 14 år gammel gutt på Romerike er under etterforskning for å ha voldtatt en ett år eldre jente på en fest natt til lørdag.

Politiet ble varslet av en venninne av jenta natt til lørdag, skriver Romerikes Blad. Overgrepet skal ha skjedd på en alenefest i Nedre Romerike fredag kveld. Da politiet kom til stedet, hadde den 14 år gamle gutten forlatt stedet, men offerets og venninnens beskrivelse ledet politiet til guttens hjemadresse. Fordi 14-åringen er under den kriminelle lavalder, ble han ikke pågrepet.

– Men vi har hatt ham inne til kroppslig undersøkelse og snakket med ham. Han er nå hjemme hos sin mor. Jenta har vært på voldtektsmottaket i Oslo og er tatt hånd om på best mulig måte. Hun er sammen med familien sin, opplyste operasjonsleder Ronny Årstein lørdag morgen.

Plikt til å etterforske

Politiadvokat Camilla Ek Sørensen sier til NTB lørdag formiddag at politiet er sikre på at de har rett gjerningsmann. Det er foretatt sporsikring på åstedet i løpet av natta og saken vil bli gitt høy prioritet gjennom helgen.

– Fordi den utpekte gjerningsmannen er under den kriminelle lavalder er han ikke pågrepet eller formelt siktet på noe vis. Men i såpass alvorlige saker har politiet etterforskningsplikt og vi vil arbeide med å klarlagt alle forhold rundt saken, sier politiadvokaten.

Når en forbrytelse er begått av noen mellom 12 og 15 år, har politiet plikt til å etterforske saken, selv det hele vil ende med en formell henleggelse av saken. Dette vil imidlertid sikre offerets rett til å søke voldsoffererstatning.

Avhøres i helgen

Både 14-åringen og den et år eldre jenta vil bli avhørt av politiet lørdag eller søndag. Politiet vil kartlegge hvem som var til stede i boligen hvor festen utspant seg og om det var noen voksne til stede. Det er heller ikke klart om det ble benyttet alkohol eller andre rusmidler på festen.

– Det er grunn til å tenke over at det som i utgangspunktet er en uskyldig fest, kan ende tragisk, uttalte operasjonsleder Årstein. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden