– Stort isflak i Antarktis vil kollapse

En flytende isbre på 1.600 kvadratkilometer i Antarktis vil trolig gå i oppløsning i løpet av noen få år, ifølge NASA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det dreier seg om restene etter gigantflaket Larsen B, som kollapset i 2002. Restflaket, som er over halvparten så stort som Vestfold fylke, har trolig kun få år igjen, ifølge en ny studie utført av den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA.

Larsen B var en av flere enorme isbremmer som strekker seg ut i havet fra Antarktishalvøya. Britiske forskere konkluderte nylig med at bremmen Larsen C, som er nesten dobbelt stå stor som Belgia, kan gå i oppløsning i løpet av de neste hundre årene som følge av stigende temperaturer.

Det vil i så fall bidra til stigningen i havnivået som forventes på grunn av menneskeskapt global oppvarming.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden