Eldre kvinne fradømt retten til å holde dyr

En kvinne i 70-årene er i Sogn og Fjordane dømt til fem måneders fengsel for dyremishandling. Hun er også fradømt retten til å holde dyr i 15 år. Datteren, som bor sammen med henne, ble frifunnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da mattilsynet kom på inspeksjon ved gården der de to bodde, vasset de i møkk til knes og fant ti døde dyr da de tok seg inn på fjøset, melder NRK. Det var ikke strøm i fjøset, og vinduene var dekket til. Det lå så mye møkk i hauger i fjøset at den var delvis kompostert og gjort om til jord.

I retten forklarte kvinnen at dyrene døde i løpet av en svært kald vinter i 2012 og 2013. Hun fortalte at hun brukte et elektrisk teppe til å forsøke å tine fôr til dyrene, noe som førte til strømbrudd. I tillegg skal vannet ha frosset. Det samme gjorde luken til møkkakjelleren, sa hun om årsaken til at det lå store mengder møkk i fjøset.

70-åringen innrømmet å ikke ha varslet om forholdene og at hun ikke hadde til hensikt å sende dyrene til nødslakt. Hun påsto at dyrene døde i løpet av en fjortendagersperiode, mens retten mente det må ha skjedd over et ganske langt tidsrom.

Hun ble dømt for å ha vært grovt uaktsom når hun ikke sikret dem fôr og vann, samt for ikke å ha vist hensyn eller vært oppmerksom på dyrenes behov.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden