Ny rapport om spillmonopolets fremtid klar

Kulturminister Thorhild Widvey (H) mottar den andre av to rapporter om spillmonopolets fremtid. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Kulturminister Thorhild Widvey (H) mottar den andre av to rapporter om spillmonopolets fremtid. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Fredag ferdigstilles den andre av to utredninger som kan avgjøre spillmonopolets fremtid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Sundvolden-erklæringen tok regjeringen til orde for å utrede en ordning der utenlandske spillselskaper kan få lisens i Norge. I realiteten vil det bety slutten på spillmonopolet som Norsk Tipping i dag har.

Den første av de to utredningene kom tidligere i år og vurderte hvorvidt en lisensordning vil være samfunnsøkonomisk lønnsom. Rapporten konkluderte blant annet med at staten og frivilligheten vil tape 66 millioner kroner i året hvis utenlandske spillselskaper får slippe til.

Rapporten som ferdigstilles fredag, skal vurdere de sosiale konsekvensene av liberalisering av spillmonopolet, skriver Dagens Næringsliv.

Kulturdepartementet skal blant annet på bakgrunn av disse to rapportene konkludere om hva slags forslag regjeringen skal sende ut på høring. Kulturminister Thorhild Widvey (H) har tidligere sagt til DN at det viktigste argumentet for å videreføre dagens monopolordning er å føre en ansvarlig politikk som ikke gjøre at flere blir spillavhengige.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden