Travel, men stort sett grei natt for politiet

Politiet har hatt en travel natt til Kristi Himmelfartsdag. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)
Politiet har hatt en travel natt til Kristi Himmelfartsdag. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Politiet landet rundt var opptatt med å ta seg av endel fyll og bråk natt til Kristi Himmelfartsdag, men det var få større hendelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mellom 5.000 og 6.000 russ var samlet til fest på Tryvann ved Oslo, men det hele gikk ganske greit for seg, ifølge politiet.

Én russ ble pågrepet for ordensforstyrrelser, sier operasjonsleder ved Oslo-politidistrikt Gjermund Stokkli til Nettavisen. I tillegg ble noen russ bedt om å forlate området.

Det skal ikke ha blitt meldt om noen voldtektsforsøk på dette arrangementet. Ifølge politiet var det færre russ til stede enn hva som var ventet.

–Denne natten har vært roligere enn de andre nettene, sier Stokkli.

Politiet både i Vestfold og Søndre Buskerud melder om mange klager på høy musikk fra russen.

–Russejente forsøkt voldtatt

En russejente ble forsøkt utsatt for en overfallsvoldtekt i tettstedet Kapp i Østre Toten i Oppland natt til torsdag, ifølge politiet.

Jenta meldte fra om at hendelsen skjedde rundt midnatt langs en grusvei mellom Tallodden badeplass og parkeringsplassen.

– Fornærmede klarte å rive seg løs. Det var mye russ på stedet, opplyser politiet. En ukjent rødruss mistenkes for å ha stått bak voldtektsforsøket.

Ville overnatte i arresten

På Sortland dukket to menn opp hos politiet og ba pent om å få overnatte i arresten, men forespørselen ble avvist, skriver Avisa Nordland.

Mennene, som omtales som kjenninger av politet, ga seg ikke. Noen minutter etterpå fant de ut at de skulle gjøre et innbrudd, og dermed ble det opphold i arresten likevel.

–Da ble de pågrepet og de kan nå vente seg et kostbart hotelldøgn hvor prisen ikke står til opplevelsen, sier operasjonsleder Kar Erik Thomassen i Midtre Hålogaland politidistrikt til avisen.

Travel natt

En god del festdeltakere fikk besøk fra politiet i de tidlige morgentimer med beskjed om å skru av musikken.

I Rogaland endte det med at en høyttaler ble midlertidig beslaglagt etter at politiet måtte bryte seg inn i en leilighet. Der fant de eieren full og sovende nesten oppå høyttaleren som holdt naboene våkne.

Et par andre steder forvillet fulle folk seg inn i fremmede hus. En kvinne på Karmøy ble innbrakt etter at hun nektet å forlate naboens hus. Og på Fiskum i Øvre Eiker i Buskerud ble politiet tilkalt til et tilsynelatende innbrudd. Inne i huset fant de en ung mann som trøtt og full hadde lagt seg til å sove, skriver Drammens Tidende.

–Han virket som en ryddig og ålreit kar som var i ørska etter å ha vært på fest, sier operasjonsleder Trond-Egil Groth i Søndre Buskerud politidistrikt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden