Omstridte brev fra prins Charles offentliggjort

Brev prins Charles har skrevet til regjeringen ble onsdag offentliggjort. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Brev prins Charles har skrevet til regjeringen ble onsdag offentliggjort. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Etter en ti år lag rettsstrid ble det onsdag kjent hva prins Charles har skrevet om i brev til statsråder. Helikoptre i Irak og albatrossens skjebne er blant temaene prinsen har tatt opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden 2005 har avisa The Guardian forsøkt å få innsikt i brevene, og onsdag kunne de offentliggjøre 27 brev fra den britiske tronarvingen.

I ett brev spurte Charles daværende statsminister Tony Blair om hvorfor anskaffelsen av helikoptre til soldatene i Irak var forsinket. I et annet ber han landbruksminister Elliot Morley om å støtte tiltak mot ulovlig fiske.

Les også: – Prins Charles ber Saudi-Arabia stanse pisking av blogger

– Jeg håper særlig at det ulovlige fisket av den patagonske tannfisken vil stå høyt på din prioriteringsliste. Inntil handelen med den stanses, er det lite håp for den stakkars albatrossen, som jeg vil fortsette å kjempe for, skrev Charles til Morley.

Mange har spekulert i at prinsen har forsøkt å påvirke regjeringsmedlemmer. Selv mener prinsen at han bare forsøker å bruke sin posisjon til å hjelpe andre.

Den britiske tronarvingen har skrevet brev til statsråder i 30 år. De 27 brevene som britisk høyesterett ga The Guardian innsyn i, ble sendt til statsråder i 2004 og 2005.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden