Irak hevder IS' nestkommanderende er drept

Abu Alaa al-Afri er drept ifølge BBC. Foto: US State department
Abu Alaa al-Afri er drept ifølge BBC. Foto: US State department

Abu Alaa al-Afri, nestkommanderende i ekstremistgruppa Den islamske staten (IS), er ifølge irakiske myndigheter drept i et luftangrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Et luftangrep ble rettet mot IS' nestkommanderende, Abu Alaa al-Afari, basert på nøyaktig etterretningsinformasjon, skriver det irakiske forsvarsdepartementet i en uttalelse.

Departementet har offentliggjort en video av luftangrepet, som ifølge nyhetsbyrået AP skjedde tirsdag. Myndighetene har ikke bekreftet når angrepet fant sted.

– Ikke moské

Angrepet fant sted i byen Tal Afar i den nordvestlige provinsen Nineveh. Ifølge irakiske myndigheter befant han seg i en moské sammen med flere andre opprørere. Amerikanske myndigheter benekter imidlertid at angrepet var rettet mot en moské.

Forrige uke utlovte amerikansk UD opptil 7 millioner dollar, drøyt 50 millioner kroner, for informasjon om Afari, som også går også under navnene Abdul Rahman Mustafa Mohammed og Abdul Rahman Mustafa al-Qaduli, ifølge BBC.

Løslatt i 2012

Afri tilsluttet seg IS' styrker i Syria etter å ha blitt løslatt fra et fengsel i Irak i 2012, ifølge USA. Han har tidligere ledet al-Qaida i Irak (AQI), som er en av forgjengerne til IS.

I april meldte The Guardian at IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi var såret i et luftangrep der tre mennesker ble drept. Ifølge avisen var ikke Baghdadi lenger i stand til å ta seg av den daglige ledelsen av gruppen.

Amerikanske myndigheter sier imidlertid at de ikke har grunn til å tro Baghdadi er såret.

USA har siden i fjor høst gått til luftangrep mot IS-mål i Syria og Irak.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden