Pasienter i nord får elektronisk tilgang til sin journal

Illustrasjon. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Illustrasjon. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Fra i høst vil alle pasienter i Helse Nord få tilgang til hele sin pasientjournal via innlogging på internett. Løsningen testes nå av 500 pasienter ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi skal gjennomteste løsningen for å sjekke at alt fungerer. Når testen er godkjent, vil også pasienter ved Helgelandssykehuset, Nordlandssykehuset, Finnmarkssykehuset og resten av UNN kunne finne hele pasientjournalen sin elektronisk, sier prosjektleder Tove Sørensen.

Pasienter har i dag rett til innsyn i egen journal, men denne må sendes på papir eller CD fra sykehuset. Med den nye løsningen, som Helse Nord er først i landet med, kan pasienter logge inn via portalen helsenorge.no, opplyser det regionale helseforetaket.

– Dette vil øke pasientenes innsikt i egen situasjon, og styrker grunnlaget for pasientmedvirkning. Samtidig stiller det større krav til helsearbeiderne med tanke på deres involvering av pasientene i beslutningsgrunnlaget, sier UNN-direktør Tor Ingebrigtsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden