Kaotisk etter voldsom togulykke i USA

Et mareritt og fullstendig kaos. Slik lyder beskrivelsene etter at et tog med nær 250 mennesker sporet av i Philadelphia i USA. Minst fem er omkommet og mange flere er skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette er et mareritt, og det kan ikke være virkelig. Det er mange, mange skadde mennesker, sier Joan Elfman, en av passasjerene, til radiokanalen KYW i Philadelphia.

Philadelphias ordfører Michael Nutter er også sjokkert:

– Det er et fullstendig katastrofalt. Jeg har aldri sett noe lignende i mitt liv, sier han og varsler at oversikten over skadde og omkomne bare er foreløpig, noe som kan tyde på at dødstallet kan komme til å stige.

53 personer er innlagt på sykehus, og for seks av dem er tilstanden kritisk, ifølge myndighetene. Sykehusene i området melder at de til sammen har behandlet over 100 passasjerer fra togvraket.

Ifølge det nasjonale togselskapet Amtrak var det 238 passasjerer og fem ansatte om bord.

Vogner veltet

Minst syv togvogner veltet da toget sporet av, deriblant lokomotivet. Flere av dem ble liggende på siden og noen havnet også opp ned.

Redningsmannskap med lommelykter måtte gå fra vogn til vogn for å berge passasjerer. Flere av dem var fastklemt og måtte skjæres løs fra de ødelagte togvognene.

Ifølge helsepersonell har mange passasjerer fått kuttskader, og redningsmannskap har brukt et stort antall kompresser for å stanse blødninger.

Toget, som var på vei fra Washington til New York, sporet av i området Port Richmond nord i Philadelphia. Ifølge øyenvitner holdt det en fart på om lag 100 kilometer i timen da avsporingen skjedde.

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent, men Det føderale politiet FBI opplyser at det ikke er noe som tyder på at togavsporingen skjedde som følge av terrorhandling, melder CNN.

Amerikanske transportmyndigheter melder at de allerede er i gang med å samle opplysninger om ulykken.

Røyk

Også den tidligere kongresspolitikeren Patrick Murphy var om bord på toget.

– Jeg er OK. Hjelper andre. Be for dem som er skadd, skriver Murphy på Twitter.

En av TV-stasjonen NBCs journalister var på toget da ulykken skjedde. I en Twitter-melding skriver hun at vognen ble fylt med røyk etter avsporingen.

Avsporingen er den siste av flere alvorlige togulykker i USA den siste tiden.

I februar mistet seks personer livet da et lokaltog nord for New York City traff en bil som sto på skinnene.

I mars ble 21 personer skadd da et lokaltog i Los Angeles traff en bil som svingte inn på sporet. En måned tidligere ble 50 personer skadd da et Metrolink-tog på vei til Los Angeles kjørte på en liten lastebil.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden