Grått og vått i store deler av landet 17. mai

Det er fare for regn flere steder i landet 17. mai. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Det er fare for regn flere steder i landet 17. mai. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Det blir ikke spesielt høye temperaturer 17. mai. Best vær ser det ut til å bli på Sørlandet, mens Vestlandet kan få gråvær og nedbør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De som håper på strålende sol og varmt vær 17. mai, ser ut til å bli skuffet. Grått vær og lave temperaturer er en gjenganger for store deler av landet, og det er også stor fare for en del nedbør.

Hovedstaden er blant stedene der det er fare for nedbør i løpet av nasjonaldagen.

– Østafjells kommer det sannsynligvis nedbør natt til 17. mai. Det ser ut til å passere, men kan henge igjen i de mest østlige områdene, blant annet i Oslo. Det er rundt 20 til 30 prosent sjanse for nedbør, sier statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes til NTB.

Det beste været 17. mai ser ut til å bli i Aust Agder, men også Telemark og Buskerud kan få rimelig hyggelig vær på nasjonaldagen.

– For de områdene ser det ganske bra ut, og på det varmeste blir det rundt 15 grader, sier Moxnes.

Nedbør på Vestlandet

Det dårligste været ser ut til å komme på Vestlandet og sør for Stad. Der kan det bli regn store deler av dagen.

– Der ser det ikke bra ut. Det kommer vind fra vest og det kan blåse opp til kuling. Det er rundt 70 til 80 prosent sjanse for nedbør. Det kommer nok ikke så mye regn, men det blir gråvær. Temperaturen blir sannsynligvis rundt 10 grader.

I fjellområdene blir det noe usikkert. I vestlige strøk er det sjanse for sludd og snø, mens det i øst kan bli ganske fint vær i perioder, opplyser Moxnes.

Sjekk været der du er

I Møre og Romsdal og Trøndelag kan innbyggerne også vente seg grått vær. Det er 40 til 50 prosent sannsynlighet for at det kommer nedbør, og på det varmeste er det ventet å bli rundt ti grader.

Fint i Troms

I de sørligste områdene av Nordland er det i likhet med Trøndelag fare for nedbør utover dagen.

– I Helgeland kan det komme litt nedbør, men nord i Nordland kan det blir ganske bra. Også i Troms blir det noe av det beste være i Nord-Norge. Det er liten sannsynlighet for nedbør, og det kan bli perioder med sol. Temperaturen vil ventelig ligge rundt ti grader, som er ganske høy temperatur for å være så langt nord, sier Moxnes.

Finnmark får noe usikkert vær 17. mai. Det kan bli noe nedbør utover dagen i østlige strøk, men i perioder kan det også bli sol. Det er ventet temperaturer på opptil fem grader.

Spitsbergen får stort sett oppholdsvær, men det kan bli noe nedbør i form av snø utover dagen. Temperaturen vil ligge rundt null grader.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden